‘Software’ per a empreses
La tecnològica nord-americana Infor planeja expandir-se a Barcelona
La companyia, que factura globalment 3.200 milions de dòlars, té a la ciutat la seva segona oficina més gran per a Europa, on treballen 300 persones

Kevin Samuelson entra a la sala de l’hotel de Barcelona on s’allotja després d’acabar una reunió en què s’ha parlat, precisament, de fer una expansió encara més significativa a la ciutat. Per a Infor, la tecnològica nord-americana de la qual és conseller delegat, aquest és un mercat fonamental: aquí té la segona oficina més gran d’Europa, aquí les indústries a les quals es dirigeix són motor econòmic (l’automoció i l’alimentació), i aquí, remata el directiu, està desitjant venir gent de tot Europa. De fet, de les 300 persones que treballen en aquesta oficina (n’hi ha 25 més a Madrid), el 80% són de fora. «Gent de tot Europa es mor de desig per venir a viure a Barcelona, on tenim funcions i capacitats molt diverses», raona Samuelson. «L’única cosa dolenta és que quan el treballador està preparat per fer el pas següent a l’empresa, no se’n vol anar», fa broma.
En això rau, en bona mesura, la intenció de reforçar la seva presència a la ciutat. I malgrat que Samuelson no concreta els seus plans, sí que confessa que estudien obrir noves posicions, incorporar més perfils sènior i trobar formes amb què els empleats puguin madurar les seves carreres també aquí.
Infor és una companyia de ‘software’ amb seu a Nova York que compta amb 20 anys de trajectòria i que es mou en el mateix segment que ho fan SAP i Oracle. Des del febrer del 2020 és propietat del conglomerat empresarial Koch Industries, «un gegant que factura 120.000 milions de dòlars» (uns 118.000 milions d’euros) i que els va ajudar a ingressar, a l’últim exercici, 3.200 milions de dòlars. La clau, segons Samuelson, són els seus programes allotjats al núvol per gestionar les operacions d’empreses de sectors molt concrets.
«En aquesta indústria, era habitual tenir un ERP (sistema de planificació de recursos de l’empresa) per a totes les indústries, i vam veure que aquí hi podia haver part del problema, perquè fer que el mateix producte encaixi en àrees tan diferents requereix molta customització», explica el conseller delegat d’Infor. Així, ells van dissenyar els seus sistemes pensant només en determinats sectors: d’una banda, l’automoció, l’aeroespacial i ladefensa; de l'altra, la moda i l’alimentació, i, finalment, el de la distribució. «Aquesta combinació entre l’especificitat en cada indústria i les nostres capacitats ens ha donat una corba de creixement fantàstica», indica el directiu.
Selectivament coneguda
Notícies relacionadesA Espanya en concret la seva marca no és tan de domini públic com ho és la dels seus competidors, però això no preocupa Samuelson, que compta amb el fet que Infor és ben coneguda entre les companyies dels sectors als quals es dirigeix. De fet, segons confessa, ahir a la nit va sopar amb el responsable financer d’una companyia dedicada al món de l’automoció. «L’avantatge és que no hem d’invertir temps i diners a grans campanyes de publicitat: ens podem centrar en allò en què som bons i destacar en aquest sector», reflexiona. Entre els clients, hi figuren Carolina Herrera o Zanini, per exemple.
D’aquesta manera, el seu principal desafiament aquí és gairebé el mateix que té per a tot Europa: arribar al poder que té SAP i treballar perquè les empreses se sentin encara més còmodes amb el núvol. «No penso que Espanya vagi darrere d’altres països d’Europa, però sí que Europa va molt per darrere dels Estats Units», conclou Samuelson, que reconeix que el moment és clau per avançar. «Estem en un moment molt interessant en què hi haurà molta disrupció, així que els líders de mercat d’aquí a cinc anys seran molt diferents dels d’ara», afirma el directiu, que precisament treballa amb la intenció de convertir-se en un d’aquests.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- Previsió del Meteocat Catalunya activa avisos grocs i taronges davant les fortes pluges previstes per a aquesta setmana
- Torna el mític Tren Granota
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- BCN reobrirà una casa modernista per a concerts de música clàssica
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- TELEVISIÓ I MAS Una espècie en extinció
- Barcelona, protagonista La ciberseguretat creix i busca talent a Catalunya
- Ciclisme Vos obsequia la Vuelta amb un triomf de prestigi a Sant Boi
- TRIOMF A MONTILIVI L’immortal Stuani ressuscita el Girona, que fuig del descens