Nomenament

Calviño nomena Elena Manzanera directora de l’INE

La fins ara directora de l’Institut d’Estadística i Cartografia d’Andalusia substitueix Juan Rodríguez Poo

Calviño nomena Elena Manzanera directora de l’INE

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha nomenat nova presidenta de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a la fins ara directora de l’Institut d’Estadística i Cartografia (IECA) d’Andalusia, Elena Manzanera, en substitució de Juan Rodríguez Poo.

A proposta del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns el nomenament d’Elena Manzanera, que compta amb un perfil molt tècnic per la seva carrera al capdavant de l’Institut d’Estadística i Cartografia d’Andalusia, agència dependent de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Fons Europeus de la Junta d’Andalusia.

Manzanera substituirà Juan Manuel Rodríguez Poo en la presidència d’Estadística, després que a finals de juny presentés la seva dimissió del càrrec que tenia des de l’any 2018 «per motius personals».

Manzanera ha sigut des del 2019 directora de l’Institut d’Estadística i Cartografia d’Andalusia. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Sevilla, ha desenvolupat tota la seva carrera en l’àmbit de l’estadística pública des de la seva incorporació el 1990 a l’Institut d’Estadística d’Andalusia, on ha exercit diferents funcions.

Notícies relacionades

Ha sigut cap del Servei de Planificació i Anàlisi del Turisme en la Direcció General de Planificació Turística (1997-2001) i cap del Servei d’Estudis de la Direcció General d’Estudis Andalusos (2001-2004).

Des del 2004 fins al 2019 va ocupar el lloc de subdirectora de l’Àrea de Coordinació, Comunicació i Mètodes de l’Institut d’Estadística i Cartografia d’Andalusia, segons ha informat el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.