Atacs cibernètics

La presidenta del Banc Central Europeu, objecte d’un atac cibernètic

Christine Lagarde va rebre un missatge al seu telèfon mòbil procedent del número de l’excancellera alemanya Angela Merkel que suggeria continuar conversant a través d’una xarxa social i del qual de seguida va sospitar

La presidenta del Banc Central Europeu, objecte d’un atac cibernètic

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha sigut objecte d’un recent «incident cibernètic», segons ha confirmat el banc central, remarcant que cap informació va ser compromesa.

«Podem confirmar que recentment hi va haver un intent d’incident cibernètic que va involucrar la presidenta», ha assenyalat un portaveu el BCE.

«Va ser identificat i aturat ràpidament. Cap informació va ser compromesa», ha assegurat el portaveu, afegint que hi ha una investigació en curs.

Notícies relacionades

Segons informa ‘Business Insider’, la presidenta del BCE va ser contactada a través d’un SMS aparentment procedent del número de l’excancellera alemanya Angela Merkel, amb la qual manté una bona amistat, i que suggeria a Lagarde continuar conversant a través de WhatsApp.

Tanmateix, segons aquesta informació, la banquera central de l’eurozona, a fi d’assegurar-se, va telefonar a la mateixa Merkel per preguntar-l’hi, i així va descobrir l’intent d’engany.