Economia

Twitter denuncia Elon Musk en un tribunal per forçar-lo a comprar l’empresa

La demanda per part de la xarxa social ha acusat Musk d’«una llarga llista» de violacions de l’acord de fusió que «han enfosquit Twitter i el seu negoci»

Twitter denuncia Elon Musk en un tribunal per forçar-lo a comprar l’empresa
1
Es llegeix en minuts
Reuters

Twitter ha demandat aquest dimarts Elon Musk per violar l’acord de 44.000 milions de dòlars perquè compri la plataforma de mitjans socials. Així doncs, ha demanat a un tribunal de Delaware que ordeni a la persona més rica del món completar la fusió als 54,20 dòlars acordats per acció de Twitter, segons una presentació judicial.

«Musk aparentment creu que ell –a diferència de qualsevol altra part subjecta a la llei de contractes de Delaware– és lliure de canviar d’opinió, destrossar la companyia, interrompre les seves operacions, destruir el valor dels accionistes i marxar», deia la demanda.

Aquest divendres, Musk va afirmar que posava fi a l’acord perquè Twitter va violar l’acord al no respondre a les sol·licituds d’informació sobre comptes falsos o de ‘spam’ a les plataformes, cosa que és fonamental per al seu rendiment empresarial.

Violació de l’acord

La demanda per part de la xarxa social ha acusat Musk d’«una llarga llista» de violacions de l’acord de fusió que «han enfosquit Twitter i el seu negoci».

Les accions de la plataforma de mitjans socials es van desplomar a 34,06 dòlars dimarts, des dels més de 50 dòlars als quals van arribar quan l’acord va ser acceptat pel consell d’administració de Twitter a finals d’abril.

Notícies relacionades

Musk va dir que estava donant per acabada la fusió a causa de la falta d’informació sobre els comptes de ‘spam’ i les representacions inexactes que, segons ell, equivalien a un «esdeveniment material advers». També va dir que les sortides dels executius equivalien a un fracàs en la realització de negocis en el curs ordinari, com Twitter estava obligat a fer.

Twitter ha afirmat que va negociar per eliminar de l’acord de fusió el llenguatge que hauria fet de tals acomiadaments una violació del requisit de curs ordinari.