Resultats

Sorigué reinverteix 190 milions en sostenibilitat

La companyia de serveis de construcció i cicle de l’aigua va guanyar l’any passat 17,2 milions

El grup presidit per Ana Vallès va augmentar la seva plantilla en 500 persones, fins a 4.500 empleats

Sorigué reinverteix 190 milions en sostenibilitat
2
Es llegeix en minuts

El grup Sorigué reinvertirà 190 milions en sostenibilitat en els pròxims cinc anys. La companyia del sector dels serveis, la construcció i el cicle de l’aigua, va tancar l’exercici econòmic del 2021 amb unes vendes consolidades de 655,3 milions d’euros i un resultat d’explotació de 34,8 milions, que representen un increment del 7% i del 19,2% respecte a l’exercici anterior.

La cartera de negoci va ascendir l’any passat a 1.347 milions d’euros, mentre que el benefici net del grup va ascendir a 17,2 milions. D’altra banda, els fons propis representen el 40% del balanç 2021.

Durant aquest exercici, Sorigué va créixer en 500 persones, fins als 4.500 empleats. Entorn del 80% de la plantilla són contractes indefinits. Per a Luis Villena, conseller delegat del grup, aquesta evolució permet a l’empresa mantenir una situació financera «sòlida, un creixement empresarial competitiu i reinvertir amb un enfocament sostenible».

En la línia de l’aposta per la sostenibilitat del grup presidit per Ana Vallès, CLD, l’empresa de serveis ambientals de Sorigué invertirà més de 75 milions a condicionar les seves instal·lacions a l’Hospitalet de Llobregat i a transformar la seva maquinària i vehicles en una flota eco que s’alimentarà principalment de la seva instal·lació d’autoconsum fotovoltaic.

Al setembre la companyia inaugurarà la seva primera planta d’avaluació que donarà servei a la indústria i els grans generadors de la zona metropolitana de Barcelona. A més, en la seva aposta per la transició ecològica, Sorigué continuarà invertint en la seva àrea d’energia a través d’un creixement inorgànic. El grup està ultimant l’adquisició d’una nova empresa aquest estiu i estudiant l’adquisició d’una tercera per al 2023.

Descarbonització

El grup manté la seva estratègia de donar suport a companyies de creixement tecnològic vinculades a la descarbonització i el canvi climàtic, tant des del punt de vista de la coinversió com en el suport en la gestió i desenvolupament dels seus models de negoci.

La companyia ha invertit 4,2 milions d’euros en els últims anys en investigació, especialment en projectes vinculats a l’economia circular. El grup ha realitzat més de 100 projectes d’innovació en àmbits com el cicle de l’aigua, l’avaluació de residus, la reutilització de materials constructius i la gestió eficient d’asfalts,

Notícies relacionades

entre d’altres.

Aquest any, Sorigué participa a Water Harmony, un projecte col·laboratiu entre entitats internacionals de 17 països. La iniciativa busca generar nous coneixements en torn de la gestió de l’aigua, mitjançant l’intercanvi de les bones pràctiques, investigacions i desenvolupaments innovadors.

Temes:

Empreses