Temporada comercial

Les rebaixes comencen abans i amb descomptes del 50%

L’‘efecte Shein’ i el nivell d’estocs marquen l’inici de la campanya

Les rebaixes comencen abans i amb descomptes del 50%

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Les rebaixes d’estiu han arribat una mica abans de l’acostumat i amb descomptes inicials mitjans de l’ordre del 50%. El sector comercial viu aquest any moments de recuperació i davant el temor de noves notícies que refredin l’ànim dels compradors.

Després de l’inici de rebaixes a les ‘apps’ i a internet, aquest dijous han començat les rebaixes a les botigues. El Corte Inglés, sense les històriques carreres en l’obertura de portes, ha iniciat la campanya de rebaixes acompanyada del que ha definit com «molt humor i positivisme» i amb el còmic Dani Martínez com a protagonista. El grup Inditex va iniciar també els descomptes aquest dimecres a la web, amb estratègies independents per a cada marca. El pastís del consum és limitat i totes les marques de moda intenten accelerar les vendes en els primers dies de descomptes. Sobre el nivell d’estocs, s’intueixen nivells més alts que en anys anteriors com a conseqüència de l’aprovisionament realitzat per les incerteses en els enviaments asiàtics, i això afavoreix en part que les marques de moda disposin de més ‘producte rebaixable’.

Segons un estudi realitzat per IEBS Digital School, les rebaixes són el període de l’any en què els internautes en gasten més. Entorn del 20% dels espanyols gasten més de 3.000 euros durant les rebaixes, segons IEBS, i 9 de cada 10 consumidors asseguren que gastaran el mateix o més que l’any passat en compres ‘online’.

‘Efecte Shein’

Notícies relacionades

La gran novetat de les rebaixes d’aquest any és l’aparició d’un competidor especialment temible a l’hora de competir en preus. Es tracta de la xinesa Shein, que amb preus ultrabaixos deixa un espai escàs a la competència en termes de preu, però tampoc poden esperar-se grans descomptes amb marges tan estrets (preus mitjans inferiors a 15 euros). El percentatge de descompte augmenta en funció del volum de la compra (20% per a compres superiors a 115 euros). Si que s’ha percebut en els últims dies que els terminis d’entrega de Shein s’han allargat una mica, fins a l’entorn dels 13-15 dies davant la setmana de fa uns mesos.

La legislació vigent permet des de l’any 2012 a cada comerciant dels diferents sectors decidir lliurement la temporada de vendes de rebaixes, tot i que des d’aleshores s’ha estès la pràctica d’iniciar descomptes a clients preferencials entorn de l’última setmana de juny i el primer de juliol a la clientela en general. Aquest any, s’han avançat una mica els descomptes, que s’avancen només unes hores en el cas de la web respecte a les botigues físiques.