Criptomonedes

El bitcoin baixa dels 20.000 dòlars per primera vegada en un any i mig

Els experts apunten a la pujada de tipus d’interès i a la crisi de liquiditat com les causes d’aquest ‘criptohivern’

El bitcoin baixa dels 20.000 dòlars per primera vegada en un any i mig
1
Es llegeix en minuts

El bitcoin, la criptomoneda més coneguda del mercat, ha caigut aquest dissabte per sota dels 20.000 dòlars, per primera vegada des de desembre del 2020, en un ambient generalitzat de caigudes que afecta el sector.

Ether, una altra de les criptomonedes amb més renom, s’ha arribat a situar per sota dels 1.000 dòlars, xifra que no es veia des de gener del 2021, informa el canal especialitzat CNBC.

Els analistes consideren com les principals causes que han afavorit l’arribada d’aquest «criptohivern» (un període prolongat de preus a la baixa) la pujada dels tipus d’interès propiciada per diversos bancs centrals per intentar frenar la inflació galopant i l’empitjorament de la crisi de liquiditat.

Diverses empreses del sector han pres mesures per intentar capejar la situació, com les plataformes Gemini i Coinbase que han anunciat sengles retallades de plantilla del 10% i del 18% respectivament i han advertit de l’arribada d’un hivern per a les criptomonedes.

D’acord amb la pàgina web Coinmetrics, el bitcoin ha perdut més del 7% en les últimes 24 hores i a les 10.00 hora de Nova York (14.00 GMT) es pagava per un bitcoin 19.175 dòlars, mentre que Ether ha perdut el 8% del valor i se situa en 1.000,45 dòlars.

La caiguda més important del bitcoin va ser dilluns, quan va perdre un 15%, després que se sabés que la plataforma de negociació de criptomonedes Celsius Network suspenia totes les transaccions entre clients i vetava la retirada de capitals a causa de les «condicions extremes» del mercat.

La caiguda s’afegia al descens del divendres anterior, quan va caure més del 3%, després que es conegués que la inflació dels EUA va pujar el 8,6% el maig, per sobre de l’esperat.

Notícies relacionades

L’ últim episodi baixista va engegar el maig amb la caiguda de l’ «stablecoin» (criptomoneda estable) terraUSD, lligada a la criptodivisa lluna, i es va accentuar amb la dada d’inflació nord-americana, cosa que ha portat diverses companyies del sector a prendre mesures per evitar pèrdues.

Poc després que Celsius Network limités les operacions, Binance, la plataforma més utilitzada del món per comprar i vendre criptomonedes, va suspendre totes les retirades de bitcoin per un problema tècnic.