Estratègies

Mascaró incorpora la presidenta de Tous al seu consell d’administració

El grup familiar menorquí de calçat consolida així el seu pla de professionalització de la companyia

Mascaró incorpora la presidenta de Tous al seu consell d’administració
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

El pla de professionalització del grup de calçat Mascaró s’acaba de materialitzar en un nou fitxatge. La presidenta de la marca joiera Tous, Alba Tous, s’incorpora al consell d’administració d’aquesta companyia menorquina com a consellera independent, confirmant l’aposta de la família fundadora per obrir la gestió de l’empresa a mans alienes a aquesta. De fet, amb aquest últim aterratge, la firma té ja tants consellers familiars (Lina, Andrés i Pedro Mascaró), com a externs: l’expert en empresa familiar Juan Carlos Llena va entrar fa un any i Lluís Pascual va assumir el càrrec de conseller delegat el 2019, primera vegada que una persona aliena als Mascaró ocupava el lloc.

L’objectiu del grup, amb tanta incorporació, és avançar en la consecució del pla estratègic aprovat el setembre de l’any passat i que pretén guiar el creixement de la companyia fins a l’any 2026. En aquest sentit, la meta és duplicar el volum de negoci de l’empresa (d’entorn de 30 milions d’euros) i multiplicar per cinc els seus beneficis abans d’amortitzacions i impostos (ebitda). Amb gairebé 70 botigues a més de 50 països i una plantilla de 140 empleats directes i una mitjana de 2.000 sabates diàries produïdes, la firma de calçat, els orígens de la qual es remunten a 1918, té previst, en paral·lel, ampliar la seva xarxa de franquícies, tant de botigues Mascaró, com de Pretty Ballerinas, l’altra cadena amb què opera al mercat.

Aquesta última marca va néixer el 2005 i s’ha convertit, segons la mateixa companyia, en un dels projectes internacionals de calçat de més èxit, amb botigues a Londres, Nova York, Berlín i Milà, a part d’Espanya.

Adquisició d’empreses

En aquest sentit, després de més de 15 anys operant només amb aquestes dues firmes (després de gairebé tota la seva història amb Mascaró com a única marca), el grup ha començat a créixer a través de la compra d’altres empreses: l’empresa presidida per Lina Mascaró és des del setembre també propietària de Muroexe, una ‘start-up’ madrilenya que treballa el calçat esportiu formal. «I, per descomptat, no descartem incorporar noves marques que aportin un valor afegit al grup», va afirmar a l’anunciar aquest acord Lluís Pascual.

Notícies relacionades

«L’entrada d’Alba Tous en el nostre consell d’administració és un pas endavant en tota la nostra estratègia per l’ampli coneixement i experiència que atresora al llarg de la seva brillant trajectòria», va afirmar el directiu.

«Per a mi és un honor formar part del consell d’administració del Grup Mascaró, a més és realment interessant poder acompanyar la companyia en aquest procés de transformació, emmarcat en el pla estratègic 2021-2026», valora la nova consellera. «Considero que una de les claus de l’èxit és continuar enfocats a contribuir positivament al sector retail, així com garantir la creació de valor tant a nivell econòmic com social a través de l’activitat de la companyia», conclou Tous. 

Temes:

Consum Empreses