Energia

Naturgy es divideix en dues empreses cotitzades

Una societat estarà especialitzada en infraestructures regulades i l’altra, en generació i comercialització

Naturgy es divideix en dues empreses cotitzades
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo
David Page

Naturgy es dividirà en dues societats diferents. El consell d’administració de l’energètica, en la seva reunió de l’1 de febrer i per unanimitat, ha decidit posar en marxa el denominat projecte Géminis, que dividirà la companyia en dues societats cotitzades abans que acabi l’any.

Una estarà formada pel negoci d’infraestructures regulades (distribució d’electricitat i gas) i l’altra, pel de generació i comercialització, segons ha anunciat el president de Naturgy, Francisco Reynés, en una trobada amb els mitjans de comunicació previ anunci a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). 

Notícies relacionades

Les dues companyies cotitzaran a la borsa i tindran la mateixa estructura accionarial. És a dir, qui tingui una acció a Naturgy en rebrà una altra de la nova companyia. «Això demostra que el compromís amb els accionistes és total i això no suposa el trossejament, no es ven res, sinó que es divideix la companyia en dos als mateixos accionistes», ha reiterat Reynés. Quant als terminis, el projecte comença aquest dijous, però s’executarà una vegada se celebri la junta general extraordinària d’accionistes de la companyia, encara sense data de convocatòria.

La mida de cadascuna de les companyies dependrà de l’assignació de deute a cadascun dels negocis. En l’actualitat, Naturgy té un deute de 13.000 milions d’euros i una capitalització de 27.000 milions, de manera que aquests entorn de 40.000 milions d’euros es repartiran en dues parts d’acord amb el deute assignat a cada un. «Una de les anàlisis importants és l’assignació de deute, però no serà més gran que l’actual», ha afegit Reynés.