Energia

IFM augmenta la seva participació en Naturgy després de l’opa

El fons australià compra accions al mercat fins a arribar a l’11,021%

20200205 472744 naturgye 1 1

20200205 472744 naturgye 1 1

1
Es llegeix en minuts
Araceli Muñoz

El fons australià IFM ha mogut posicions a Naturgy per primera vegada després del resultat de la seva opa per entrar en el capital de l’energètica presidida per Francisco Reynés. L’entitat ha acudit al mercat per elevar la seva participació fins a l’11,021%, des del 10,83% que va obtenir en l’opa.

El fons passa així a controlar un paquet de 106,857 milions d’accions de Naturgy, valorat en alguna cosa més de 2.400 milions d’euros. A finals de gener d’aquest any, el fons va llançar una opa per aconseguir fins a un 22,69% de Naturgy a un preu de 22,07 euros per acció. No obstant, IFM es va haver de conformar amb una representació en el capital de la companyia bastant inferior al que pretenia, rebaixant el seu mínim d’acceptació inicial del 17% al 10,8% que va acudir a la seva oferta.

Amb aquest moviment en el capital de l’energètica, IFM consolida la seva posició com el quart principal accionista de l’empresa, després de CriteriaCaixa, el primer amb el 26,7% del capital, i els també fons CVC i GIP, amb el 20% cada un. L’estatal algeriana Sonatrach és el cinquè principal accionista de Naturgy, amb el 4,1%.

L’oferta llançada per IFM va tenir com a resposta la decisió de CriteriaCaixa de reforçar-se en l’accionariat de Naturgy, elevant la seva participació amb diverses compres al mercat fins a l’actual 26,7%.

Notícies relacionades

Després de l’opa, IFM va mostrar la seva intenció de recolzar «activament» Naturgy per contribuir a completar la seva visió a llarg termini, que es basa en un pla industrial que recolzi la creació de valor de la companyia basat en inversions sostenibles i raonablement rendibles vinculades a la transició energètica, una disciplina financera i d’estructura de capital (en línia amb un ràting ‘investment grade’) i una proposta de dividends «prudent», en línia amb la nova política de reducció del dividend inclosa en el Pla Estratègic 2021-2025, «o fins i tot potencialment un dividend menor si fos necessari».

A més, el fons preveu estar representat en el consell d’administració de l’energètica amb un seient, davant els dos als que hauria aspirat d’haver aconseguit el 22,7% del capital. Per aconseguir dos lloc hauria d’assolir més del del 17% del capital.