Moviments empresarials

IFM aconsegueix el 10,83% del capital de Naturgy i accepta entrar en la gasista

El fons australià renuncia a la condició d’acceptació mínima fixada en el 17% del capital

IFM aconsegueix el 10,83% del capital de Naturgy i accepta entrar en la gasista
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en A més de El Periódico, vaig treballar de 1989 a 1990 a La Economía 16, com a responsable d'Economia en el Diari de Barcelona, de 1989 a 1990; a la secció de Economía de TVE Catalunya de 1987 a 1989, a Antena 3 de Radio, de 1985 a 1987 i al Diari Menorca, de 1983 a 1985 i Radio 80-Menorca. A més de la llicenciatura en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992-1986), ting un posgrau en direcció general (PDG) 2011-2012y un curs de Màrketing Digital y Xarxes Socials per la EAE Business School

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara Ledo

El fons australià IFM ha aconseguit l’acceptació del 10,83% del capital de Naturgy amb la seva opa a un preu de 22,07 euros, segons ha anunciat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després de suspendre de cotització la gasista. El fons de pensionistes ha acceptat entrar en l’empresa i, per tant, renuncia a la condició d’acceptació mínima fixada en el 17% del capital que li donava dret a dos consellers.

El consell d’administració de Naturgy, malgrat considerar el preu (22,07 euros per títol) «raonable» en el context actual de retallada d’ingressos per a les elèctriques aprovada pel Govern, va rebutjar l’operació. A més es va generar una enorme polèmica després que IFM plantegés la possibilitat de suspendre temporalment el dividend de la companyia energètica, fet que va provocar el rebuig tant de l’òrgan de govern de la companyia com del seu principal accionista, La Caixa, a través de Criteria. L’oposició a l’opa sumava almenys el 70% del capital, en el qual també hi ha els dos fons CVC (aliat amb els March) i GIP, a més de l’algeriana Sonatrach.

Notícies relacionades

L’opa d’IFM va haver de sotmetre’s a l’aprovació del Govern central, que després de la crisi per la pandèmia va establir aquest requisit en les operacions de control de societats considerades estratègiques per part d’inversors estrangers. Aquest vistiplau es va produir a principis d’agost, amb una sèrie de condicions.

Des d’abans de l’autorització oficial, Criteria s’ha erigit en el defensor de l’espanyolitat i del perfil industrial de Naturgy. En aquest sentit va anunciar que aniria augmentant la seva participació fins al 29,99%, per evitar superar el 30% que l’obligaria a llançar una opa pel 100% del capital.