Ocupació pública

El Govern aprovarà aquest dimarts 926 places per reforçar el SEPE

  • La convocatòria serà aprovada en el Consell de Ministres i és independent de la prevista per al 2022, que aportarà mes personal a l’organisme

sepe-1

sepe-1 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell de Ministres preveu donar llum verda aquest dimarts a una oferta d’ocupació pública de 926 places per reforçar la plantilla del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Així ho expliquen fonts coneixedores del procés, que assenyalen que la convocatòria esmentada és independent de la prevista per al 2022, que aportarà mes personal a l’organisme. El sindicat CSIF ha reaccionat a l’anunci manifestant el seu rebuig a l’oferta extraordinària d’ocupació, al considerar-la «insuficient». El desemborsament públic de la convocatòria rondaria els 21 milions d’euros, segons fonts coneixedores.

Notícies relacionades

Per reforçar les plantilles amb nous efectius i per revertir la tendència dels anteriors governs a perdre múscul al no convocar prou ofertes d’ocupació, el Govern preveu donar llum verda a la que serà la primera convocatòria específica per al SEPE. Els processos selectius que posteriorment es convocaran per cobrir les places autoritzades, s’efectuaran conforme a les previsions del reial decret pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2021.

El SEPE ha sigut un dels organismes més tensats durant aquesta pandèmia, davant l’allau de càrrega de treball addicional generada pels milers d’ertos tramitats i les persones que van perdre la seva feina i es van donar d’alta com a demandants de prestació. Això ha provocat que en els primers moments hi hagués un col·lapse de les oficines i posteriorment es produïssin alguns retards o incidents en els pagaments. El més recent aquest desembre, quan a causa d’una «incidència tècnica puntual en el sistema en la tramitació de les prestacions», milers d’afectats es van quedar sense cobrar aquest mes.