Fenomen global

Rússia estudia prohibir la inversió en criptomonedes

  • Fonts pròximes al Banc Central rus assenyalen a Reuters que es prepara un «rebuig complet» de la transacció d’actius digitals cada vegada més populars com Bitcoin o Ethereum

Rússia estudia prohibir la inversió en criptomonedes
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Banc Central de Rússia vol prohibir la inversió en criptomonedes, ja que considera que suposen un risc per a l’estabilitat financera del país. L’organisme monetari nacional estaria parlant amb agents del mercat per decidir com serà la restricció d’aquests actius digitals, segons han assegurat a Reuters fonts pròximes al cas.

Encara hi ha pocs detalls sobre com procedirà Moscou. Mentre el Banc s’ha limitat a explicar que està preparant un informe sobre el tema, els experts consultats per l’agència assenyalen que la posició de l’organisme és d’un «complet rebuig» de totes les criptodivises i apunten que aquesta prohibició podria aplicar-se a la futura compravenda dels actius, però no a les transaccions que ja s’han portat a terme.

Notícies relacionades

A principis de desembre, la primera vicegovernadora de l’ens, Ksenia Yudaeva, va mostrar el seu escepticisme amb la popularitat de criptomonedes com Bitcoin o Ethereum i el seu possible ús per blanquejar diners o finançar el terrorisme, una preocupació que Moscou repeteix des de fa mesos. El juliol del 2020 el país va reconèixer l’estatus legal d’aquests actius però va prohibir-ne l’ús com a mitjà de pagament de béns i serveis.

En cas d’optar per prohibir completament la inversió amb tota mena de monedes virtuals, Rússia seguiria els passos de la Xina, que el 24 de setembre passat les va declarar il·legals. Llavors, el Banc Popular de la Xina, el seu organisme central, també va argüir «seriosos perills per a la seguretat dels actius de la gent» i el seu possible ús per a «activitats financeres il·legals». La decisió va suposar un dur cop per a l’ecosistema cripto i va fer desplomar el valor de Bitcoin.