Salaris

¿Quant cobra un treballador de Correus?

¿Quant cobra un treballador de Correus?

Efe / Fernando Villar

1
Es llegeix en minuts

Correus és una empresa pública del Govern espanyol que forma part del grup financer Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI), les activitats dels quals s’ajusten a l’ordenament jurídic privat. És l’empresa pública existent més gran a Espanya, després que, en la dècada dels 80 i els 90 fossin privatitzades la resta de grans empreses públiques, tals com l’aerolínia Iberia, l’elèctrica Endesa, l’empresa de telecomunicacions Telefónica...

El Grup Correus es completa amb tres empreses filials: Correos Express (antic Chronoexprés), que treballa en l’àmbit de la paqueteria urgent, Correos Nexea (antic Correo Híbrido), que ofereix serveis integrals a empreses generadores de comunicacions massives, i Correos Telecom, que gestiona les infraestructures de telecomunicacions del grup. Correus és l’operador responsable de prestar el Servei Postal Universal a Espanya.

El Grup Correus té el seu propi conveni laboral col·lectiu i, tot i que el sou mitjà establert per al 2021 és d’uns 1.500 euros al mes aproximadament, aquest pot variar segons el lloc, les funcions, l’antiguitat, triennis o extres com desplaçaments.

Notícies relacionades

Per exemple, dins del Grup Professional IV (personal operatiu), que és el que engloba els llocs més coneguts dins de les oposicions de Correus –Atenció al client, repartiment i agent / classificació– els sous van des dels 1.268 euros bruts mensuals fins als 1.570 euros bruts mensuals, distribuïts de la següent manera:

  1. Atenció al client: entre 1.370 i 1.570 euros bruts mensuals.

  2. Repartiment: entre 1.296 i 1.370 euros bruts al mes.

  3. Agent / classificació: entre 1.268 i 1.275 euros bruts mensuals.

Aquestes retribucions no tenen en compte pagues extraordinàries, antiguitat, plus, hores extres, etcètera i, a més, van ser aprovades el 2011, amb la qual cosa deuen haver experimentat actualitzacions periòdiques durant aquests anys, que no es recullen a les taules salarials disponibles.

Temes:

Salaris Correus