¿Quant cobra una hostessa de vol?

¿Quant cobra una hostessa de vol?
2
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

La professió d’hostessa acostumava a ser una de les més cobejades antigament, abans de l’aparició de les aerolínies barates. Amb l’arribada d’aquestes aerolínies, es va popularitzar la feina d’auxiliar de vol i es va perdre una mica l’halo misteriós que envoltava, i encara envolta, aquestes ‘cambreres de l’aire’ que tant són psicòlogues d’aquells passatgers a qui els fa por volar com mainaderes d’aquells nadons que entren a la cabina del seu avió.

Per ser hostessa cal saber dos o tres idiomes (i un ha de ser l’anglès) i una mica de legislació aeronàutica, una de les assignatures que s’imparteixen en els cursos per ser-ho és ètica i valors, entre d’altres.

Igual com passa amb els pilots d’avió, el sou de les hostesses varia segons diferents factors, com l’experiència laboral o la companyia aèria per a la qual treballen. Peròel salari mínim d’una hostessa de vol a Espanya hauria de ser de 3.742 euros mensuals de mitjana, segons l’establert pel Sindicat Nacional d’Aeronautes. En realitat, se situa entre el 1.500 i els 1.800 euros mensuals si s’està començant en el sector aeronàutic. No obstant, aquest import sempre augmenta gràcies als múltiples beneficis addicionals que s’addicionen al sou de l’hostessa, com les dietes i plus o les guàrdies.

Diferències entre aerolínies

Depenent de l’aerolínia, també hi ha grans diferències. El sou mitjà d’un auxiliar de vol a Ryanair, per exemple, és de 20.000 euros anuals. El sou no és fix, ja que dependrà de les hores de vol efectives, dels períodes que estiguis disponible o de guàrdia i si el teu contracte és directe o subcontractat per una altra empresa. De manera que el sou mitjà mensual en els mesos d’hivern sol rondar els 1.200 euros i a l’estiu poden arribar a cobrar 1.800 euros.

Notícies relacionades

Una altra de les companyies de baix cost que més opera a Espanya és EasyJet, on hi ha un salari base que no arriba a 12.000 euros, tot i que després cobres per dia de vol. En la major part de les companyies ‘low cost’ cal afegir que tota la tripulació s’emporta un petit percentatge de les vendes que es realitzen en cabina de diversos productes.

A Iberia, l’aerolínia més coneguda i important a Espanya, el sou base d’una hostessa ascendeix a 20.000 euros tot i que amb dietes i plus el sou mitjà mensual sol ascendir a 2.500 euros. A les grans aerolínies que realitzen vols transatlàntics o de llarg recorregut els sous dels auxiliars de vols són bastant superiors i poden arribar als 3.000 euros mensuals.