Fiscalitat

Impostos amb Bizum

Els contribuents podran pagar per aquest sistema fins a 150 euros de tributs propis i cedits de la Hisenda catalana

Impostos amb Bizum

ATC

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Efectiu, transferència, targeta... i també Bizum. A partir d’aquest dilluns, els contribuents que hagin d’efectuar pagaments de fins a 150 euros a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) corresponents a qualsevol dels impostos que gestiona, ho podran fer a través de la plataforma Bizum. És una modalitat de pagament ràpida, directa i segura que l’ATC posa a disposició dels contribuents per facilitar-los el compliment de les seves obligacions tributàries.

Amb aquesta decisió, la hisenda catalana mira d’acostar l’administració tributària a la ciutadania, amb la incorporació de les noves tecnologies als tràmits diaris, i es converteix en una de les primeres administracions de l’Estat que implementa aquest nou sistema de pagament.

Notícies relacionades

L’ATC calcula que la mesura beneficiarà uns 2 milions de contribuents, entre particulars i empreses, i repercutirà principalment en l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni. També podran utilitzar aquest sistema d’accés responsiu des de qualsevol dispositiu mòbil els ciutadans que estan pendents d’abonar deutes a l’ATC, així com tots els contribuents que hagin de presentar una liquidació de fins a 150 euros, corresponent a qualsevol dels impostos que gestiona actualment l’Agència, que van dels de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats a successions i donacions o patrimoni i fins a un total de 14.

I ¿com funciona?

Al fer el pagament d’una liquidació o deute a través de la seu electrònica de l’ATC una vegada introduïdes les dades de la carta de pagament cal seleccionar l’opció de pagament amb targeta/Bizum. El sistema demanarà el número de telèfon a l’usuari donat d’alta en una de les entitats financeres es podrà efectuar el pagament. Per poder portar-lo a terme haurà de confirmar d’acord a les directrius de cada banc. Alguns requereixen acceptar la transacció mitjançant l’aplicació mòbil i d’altres demanen introduir una clau de quatre dígits. Al finalitzar es genera un justificant

Temes:

Impostos