AUTOMOCIÓ

El Grup Volkswagen presenta una oferta per comprar Europcar per 2.500 milions

  • El Grup Volkswagen, juntament amb Attestor Limited i Pon Holdings, llancen una oferta de 0,50 euros per acció per aconseguir la totalitat de l’empresa de lloguer de vehicles Europcar.

  • Aquest moviment deixaria Volkswagen com el màxim accionista d’Europcar, empresa que va vendre a Eurazeo el 2006 per 3.320 milions d’euros.

2
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Volkswagen, com a grup, aspira a convertir-se en una companyia dedicada a la mobilitat elèctrica i autònoma i a la provisió de serveis de mobilitat, i deixar de banda el tradicional concepte de fabricant de vehicles. És per això que Bugatti passarà a formar part de Rimac, que encara estudia el paper que han de tenir marques com Lamborghini, Bentley o Ducati en el futur, i que les seves companyies estan explorant noves maneres de guanyar diners, ja sigui a través de noves unitats de negoci, com la mobilitat compartida en el cas de Seat Mó, o de nous serveis digitals, una cosa que provarà la mateixa Volkswagen amb els seus models elèctrics ID. És per això, també, que el Grup Volkswagen ha llançat una oferta pública d’adquisició (opa) sobre l’empresa francesa Europcar Mobility Group per 2.500 milions d’euros.

El consorci alemany ha realitzat l’oferta per la companyia francesa de lloguer d’automòbils a través de Green Mobility Holding, l’associació estratègica que forma amb el fons britànic Attestor Limited i la plataforma de mobilitat holandesa Pon Holdings. El repartiment de la totalitat de les accions d’Europcar deixaria Volkswagen com a principal accionista, amb el 66% dels títols per davant del 27% d’Attestor i del 7% de Pon Holdings.

Europcar recomana acceptar l’oferta

L’opa ja ha sigut presentada davant les autoritats franceses amb l’esperança que aconsegueixi l’aprovació del regulador del mercat francès. Segons un comunicat d’Europcar, la junta de la companyia va acollir positivament l’oferta, que Volkswagen va avançar al juliol, i recomana als seus accionistes fer el mateix al·legant que «és el millor interès per a la companyia, els seus accionistes i treballadors». Green Mobility Holding ofereix 0,50 euros per cada títol de l’empresa amb un extra de 0,01 euros per acció si el 90% dels accionistes accepten la proposta.

Notícies relacionades

Es desconeixen encara els terminis d’acceptació de l’opa, que seran fixats per l’Autoritat de Mercats Financers (AMF) una vegada la proposta sigui aprovada pels reguladors del mercat. Serà llavors quan es concretaran els tempos del que podria significar la recuperació d’Europcar per part de Volkswagen, que ja va ser propietària de la companyia francesa, abans de vendre-la a Eurazeo per 3.320 milions l’any 2006. Europcar es va veure forçada a declarar-se en concurs de creditors per culpa de l’impacte de la crisi del coronavirus.

Amb aquesta compra, Volkswagen guanyaria pes al sector de la mobilitat sota demanda, en un moviment molt coherent amb les seves ambicions a mitjà termini. Europcar compta amb una flota de vehicles de més de 350.000 unitats repartides en més de 140 països. Segons l’oferta remesa a l’AMF, aquesta compra no tindria un impacte «significatiu» en la plantilla de l’empresa de lloguer de cotxes.