Protesta aquest diumenge

Cap conseller ni Colau aniran a la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport de Barcelona

Cap conseller ni Colau aniran a la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport de Barcelona

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cap membre del Govern ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aniran aquest diumenge a la manifestació de Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat, convocada per les plataformes Xarxa per la Justícia Climàtica i Zero Port, han explicat fonts de l’Executiu català i l’Ajuntament de Barcelona. No obstant, sí que és probable que hi vagin altres regidors de Barcelona en Comú.

La possible participació de membres del Govern a aquesta protesta va ser un dels arguments que va esgrimir el Govern de Pedro Sánchez per suspendre la inversió acordada entre l’Executiu central i la Generalitat per ampliar l’aeroport.

De fet, el 7 de setembre la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa va afirmar que no descartava que algun conseller participés en aquesta manifestació: «No em sorprendria», va dir.

Notícies relacionades

A més, la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va apuntar que els republicans participarien d’alguna manera en aquesta protesta i va obrir la porta al fet que algun dels seus consellers assistís a la manifestació.

Finalment, cap dels membres del Govern hi participarà, tot i que sí que hi aniran representants d’ERC, com l’exconseller Raül Romeva; la portaveu adjunta al Parlament, Meritxell Serret; l’eurodiputada Diana Riba, i altres diputats i càrrecs dels republicans.