Diàleg social

Treball cita patronal i sindicats per començar a negociar els ertos el 16 de setembre

  • Les ajudes públiques actuals vencen a final de mes i encara hi ha 270.000 treballadors en expedients de suspensió

Treball cita patronal i sindicats per començar a negociar els ertos el 16 de setembre
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja hi ha data per a l’inici de les negociacions per renovar els ertos Covid: el 16 de setembre. El Ministeri de Treball ha citat dijous que ve la patronal i sindicats per començar les converses; tal com ha confirmat la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; en una entrevista a TVE. Les ajudes públiques actuals vencen a final de mes i encara hi ha 270.000 treballadors en expedients de suspensió; segons les últimes dades disponibles de la Seguretat Social.

Notícies relacionades

El compromís del Govern és ferm i unànime: hi haurà sí o sí pròrroga dels ertos. Així ho ha asseverat clarament aquest dilluns Díaz i s’hi va comprometre un dia abans la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, en un acte organitzat per la patronal valenciana CEV i el diari Levante-EMV, del grup Prensa Ibérica. Fins ara els ertos han sigut una de les peces clau de l’escut social, han suposat un incentiu en molts casos eficaç per al manteniment de l’ocupació i una alternativa als acomiadaments.

Tot això amb el conseqüent i extraordinari esforç de l’erari públic, tant en prestacions per als treballadors com en exoneracions a les empreses. Sumant ertos i prestacions per a treballadors autònoms, el Govern va gastar un total de 29.311 milions d’euros durant el 2020. I la previsió inicial per a aquest 2021 era de 7.972 milions d’euros; segons va quedar reflectit al document del Programa d’Estabilitat 2021-2024 remès a la Comissió Europea.