Negociacions en curs

Calviño pressiona la CEOE per apujar el salari mínim: «D’aquí tres dies comencem a negociar els ertos»

  • La vicepresidenta primera apressa la patronal per sumar-se a un acord i li adverteix que el seu ‘no’ pot condicionar futures negociacions

Comparecencia de Nadia Calviño

Comparecencia de Nadia Calviño / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, ha apressat la patronal a afegir-se a un acord per apujar aquest any el salari mínim interprofessional (SMI). I li ha advertit que no podria condicionar futures negociacions, com la renovació dels ertos; que vencen el 30 de setembre i que concentren una suma important de recursos públics per estalviar costos a les empreses. Fins ara la CEOE s’ha mantingut contrària a qualsevol augment de l’SMI aquest any, al·legant que això podria tenir un efecte nociu per a l’ocupació i llastar la recuperació econòmica. Les negociacions per aquesta qüestió segueixen el seu curs de manera bilateral entre el Ministeri de Treball i els agents socials, tot i que el compromís reiterat per l’Executiu és que això se saldi de manera «imminent», amb o sense acord.

«No sembla lògic que d’aquí tres dies comencem una negociació en la qual els representants empresarials ens diran que cal estendre les bonificacions, cal estendre les prestacions... quan no hi hagi hagut un acord [amb el salari mínim]», ha afirmat la vicepresidenta primera en una entrevista aquest dimecres a Onda Cero. «Els ciutadans no entendrien que des del món empresarial no hi hagi cap tipus de sensibilitat amb la necessitat de millorar les condicions dels treballadors amb els salaris més baixos, sobretot quan en el curs del mes de setembre hem també de decidir què fem amb els ertos i la prestació dels autònoms», ha afegit.