Reformes

Calviño es compromet a prorrogar els ertos

La vicepresidenta primera afirma que la reforma laboral s’haurà aprovat abans de final d’any

VlC

VlC / Montesinos (LEV)

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, s’ha mostrat avui partidària de prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) mentre sigui necessari per protegir els treballadors damnificats per la pandèmia de coronavirus. Calviño ha fet aquestes declaracions durant la seva participació en un acte organitzat per la patronal valenciana CEV i el diari Levante-EMV, del grup Prensa Ibérica, amb el patrocini de Global Omnium i Broseta Abogados. També s’ha declarat partidària d’aprovar la reforma laboral abans de final d’any per donar seguretat jurídica als treballadors i empleats.

La responsable econòmica del país aposta així per continuar amb la protecció dels treballadors que s’han vist afectats per la crisi econòmica que ha implicat el coronavirus. Des del Govern Central ja van avançar que la seva intenció era precisament prorrogar-los més enllà del 30 de setembre, data límit en què vencien.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president de Prensa Ibérica, Javier Moll, va coincidir amb la vicepresidenta del Govern que la conjuntura econòmica actual és complexa però va destacar la fortalesa del teixit empresarial valencià i tot el País Valencià. El president de Premsa Valenciana va destacar que les previsions de creixement per a l’autonomia la situen al voltant del 6,7%, deu dècimes més que la resta d’Espanya.

Moll va aprofundir en els reptes actuals de l’economia espanyola, amb un descens en el nombre d’aturats però també el de cotitzadors a la Seguretat Social. Se l’hi afegeix la inflació d’un 3,3% impulsada per l’auge en el preu de la llum i la negociació per a la pujada del salari mínim interprofessional (SMI).