Resultats

Almirall perd 42,8 milions fins al juny

El deteriorament d’actius intangibles provoca uns números vermells que causen la penalització de la borsa

1
Es llegeix en minuts

Almirall va registrar unes pèrdues netes de 42,8 milions d’euros durant el primer semestre d’aquest any davant un benefici de 42,4 milions d’euros aconseguit un any abans, com a conseqüència del deteriorament del valor comptable d’actius intangibles per 100 milions d’euros, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, l’esmentat deteriorament correspon, la major part, a Seysara (69 milions d’euros), la cartera ‘legacy’ dels Estats Units (22 milions d’euros) i al pagament per l’opció de compra de Bioniz, finalment no executada (12 milions d’euros). No obstant, el resultat net normalitzat es va situar en 57,8 milions d’euros, un 2,8% inferior a l’aconseguit durant el primer semestre del 2020.

Així mateix, les vendes netes ‘core’ van arribar als 415,5 milions d’euros, amb un augment interanual del 8% i amb una contribució positiva dels motors de creixement, mentre que el ‘core’ Ebitda va experimentar un augment del 40,4% interanual fins als 125,6 milions d’euros gràcies a l’impuls dels motors de creixement.

Notícies relacionades

La companyia ha remarcat que millora el seu expectativa del ‘core’ Ebitda per al 2021 i el situa entre 195 i 215 milions d’euros, davant la forquilla anterior d’entre 190 i 210 milions d’euros.

Els resultats no han caigut bé al mercat, que penalitza les accions de la farmacèutica catalana amb caigudes que estan superant el 7% a mig matí.