Rècord en 13 anys

El mercat d’oficines de Barcelona es reactiva amb el 22@

La ciutat superarà els 545 milions en transaccions en el primer semestre, el 73% més que l’any passat

El mercat d’oficines de Barcelona es reactiva amb el 22@
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El mercat d’inversió immobiliària a Barcelona es recupera de manera ràpida al sector d’oficines. Segons dades de la immobiliària CBRE s’han superat les xifres de transaccions del 2008 per aquestes dates. La companyia més important a nivell internacional en consultoria i serveis immobiliaris assegura que la inversió en oficines del primer semestre a Barcelona superarà els 545 milions d’euros, cosa que suposa un 73% més que en el mateix període de l’any anterior. El millor semestre en 13 anys d’activitat s’assenta fonamentalment en l’impacte de la crisi pandèmica i l’auge del teletreball, que ha servit d’incentiu perquè les empreses busquin ubicacions que abarateixin els seus costos o s’adaptin millor a les seves necessitats laborals. «Barcelona va tenir una arrencada d’any molt positiva, amb un primer trimestre amb volums d’inversió alts i molt similars als del mateix període del 2020, quan el mercat encara no s’havia vist impactat pels efectes de la pandèmia. Aquesta tendència es consolida i tancarem un primer semestre extraordinari», va afirmar Xavier Güell, director de l’oficina de Barcelona.

Notícies relacionades

El districte del 22@ concentra el 97% de la inversió en oficines de Barcelona i s’ha convertit en un veritable motor d’aquest creixement. Els operadors immobiliaris internacionals valoren especialment el fet que s’hagi creat un node empresarial en un entorn urbà, una cosa que és una raresa a les ciutats europees. Amb referència al pes de Barcelona en el conjunt del territori nacional, aquesta copa el 88% del volum total de la inversió en oficines. «Aquesta és una xifra que no s’havia registrat en la sèrie històrica i que s’explica per una conjunció de diversos factors, entre ells: l’alta liquiditat que hi ha als mercats, la inversió continguda del 2020 i l’excel·lent evolució dels indicadors principals del sector immobiliari a Barcelona durant els últims 5 anys (‘vacancy’, creixement de rendes i ‘take up’). No és una xifra habitual, i molt probablement s’atenuï en els pròxims mesos, però sí podem afirmar que el pes de la inversió de Barcelona respecte al volum total a Espanya durant el 2021 serà alt», va dir Güell.

Respecte al perfil dels inversors i fons, els més actius i nombrosos són els inversors internacionals, habituals en el mercat barceloní. Se’ls hi sumen els de procedència nacional i local, també actius en aquest moment. Segons Güell, «en els últims mesos s’ha produït l’arribada de nous inversors que fins al moment no tenien presència a Barcelona ni a Espanya en general i ara analitzen les seves primeres inversions en aquest mercat». Quant al producte, els inversors estan clarament focalitzats en els productes amb contractes de llarg compliment o inquilins amb garanties; la fam inversora per aquest tipus d’actius genera expectatives d’arribar a alts nivells d’inversió per a aquest 2021.