Sentència en ferm

La justícia europea reprèn Espanya per no tenir mesures per prevenir l’excés d’interins

  • El TJUE rebutja l’argument que les restriccions econòmiques siguin una excusa vàlida per no sancionar l’abús de la temporalitat no justificada

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha reprès Espanya per no tenir mecanismes per prevenir i sancionar l’abús de la temporalitat en la funció pública. Europa torna a censurar el Regne d’Espanya sobre la seva gestió de l’ocupació pública durant les últimes dècades i els alts nivells d’interinitat i eventuals que aquesta ha provocat, tal com recull la sentència feta pública aquest dijous. Actualment, 1,03 milions de treballadors del sector públic, gairebé el 30%, són temporals.

L’alt tribunal europeu ha rebutjat l’argument presentat pels lletrats espanyols, que adduïen que les limitacions pressupostàries derivades de la política de retallades, primer de Zapatero i després de Rajoy, va impossibilitar durant anys la convocatòria d’oposicions. «Consideracions purament econòmiques, relacionades amb la crisi econòmica del 2008, no poden justificar la inexistència, en el Dret nacional, de mesures destinades a prevenir i sancionar la utilització successiva de contractes de feina de durada determinada», sentencien els jutges europeus.