Fons Europeu d’Inversions

Brussel·les invertirà 50 milions per ajudar les pimes a Espanya

  • La UE anuncia un programa que oferirà un crèdit privat perquè les empreses resisteixin la crisi derivada de la pandèmia per coronavirus

Brussel·les invertirà 50 milions per ajudar les pimes a Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea anuncia que invertirà 50 milions d’euros en un programa del Fons Europeu d’Inversions (EIF, per les seves sigles en anglès) que s’encarregarà d’ajudar econòmicament petites i mitjanes empreses a Espanya i Portugal.

En concret, el programa se centrarà a oferir un crèdit privat a través del fons Alternative Leasing, gestionat per la gestora del banc Santander.

Objectiu de 300 milions

Alternative Leasing és un fons que busca opcions d’inversió alternativa per millorar el finançament de les pimes. Ofereix nou finançament a llarg termini per a pimes i petites empreses de mitjana capitalització, predominantment a Espanya, però també a Portugal.

Aquests fons s’afegiran als 20 milions d’euros invertits pel banc Santander amb recursos propis durant la campanya, l’objectiu de la qual és el d’arribar als 300 milions d’euros. Alternative Leasing també proporciona finançament a empreses a través de serveis d’arrendament d’equips i maquinària industrial.

Lluita contra la pandèmia

Notícies relacionades

Paolo Gentiloni, comissari d’Economia, ha valorat molt positivament el que veu com una «solució financera» adequada perquè les petites i mitjanes empreses resisteixin a les conseqüències de la pandèmia per coronavirus que han portat greus situacions de crisi per a molts negocis.

«Amb aquest programa, la UE està donant suport a fonts alternatives de finançament i diversificació en els mercats de capital i préstecs europeus, cosa que garanteix una opció més àmplia per a les empreses a Espanya i Portugal», ha assenyalat.