Tributació

Foment constitueix un grup d’experts tributaris per a la reforma fiscal

El grup està format per una trentena d’experts entre els quals figuren Manuel Silva, Valentí Pich, Jordi Alberich i Joan Francesc Corona

Foment constitueix un grup d’experts tributaris per a la reforma fiscal
1
Es llegeix en minuts

Foment del Treball ha constituït aquest dilluns el grup d’experts tributaris per analitzar i formular propostes i recomanacions al Govern en el procés de reforma del sistema tributari espanyol. Segons ha informat la patronal catalana, les conclusions d’aquest grup es documentaran en un informe que portaran a la junta directiva de Foment i es posarà en coneixement de la CEOE abans d’enviar-les al Govern i a la Generalitat.

Aquest grup estarà coordinat pel conseller de presidència de Foment, Manuel J. Silva, actuarà també com a relator i haurà d’acabar els seus treballs abans del 31 de març del 2022, un mes després que ho faci el comitè d’experts per a la reforma del sistema tributari creat pel Ministeri d’Hisenda (28 de febrer). Foment va decidir crear aquest grup d’experts, integrat per una trentena de professionals en l’àmbit tributari i de la hisenda pública, així com per firmes consultores i despatxos jurídics, coincidint amb la creació del comitè d’experts del ministeri.

La patronal catalana ha manifestat en reiterades ocasions la seva preocupació per una reforma fiscal amb finalitat, fonamentalment, recaptatòria i entén que aquesta reforma ha de situar la fiscalitat al servei de l’activitat productiva, de la recuperació i del manteniment dels llocs de treball, mitjançant un sistema tributari «equilibrat i competitiu».

Notícies relacionades

Recentment, Foment va defensar la supressió de l’impost sobre patrimoni i va promoure una interposició de recursos d’inconstitucionalitat contra la llei de Pressupostos Generals de l’Estat que li atribueix vigència indefinida.

El grup d’experts de Foment estarà format per Manuel Silva; Valentí Pich; Jordi Alberich; Joan Francesc Corona; Josep Maria Coronas; Antoni Durán-Sindreu; Salvador Guillermo; Joan Francesc Pont; Helena de Felipe; Virginia Guinda i Joan Antoni Sánchez Carreté, entre d’altres, així per experts de firmes com Baker&Mckenzie; Cuatrecasas; Deloitte; EY; Garrigues; Grand Thornton; KPMG; PWC; Roca Junyent i Uría Menéndez.