canvis

Jordi Gual es reincorpora a l’IESE després de deixar CaixaBank

Serà professor ordinari de l’escola de negocis, al claustre de la qual es va unir el 1987 i reprèn la seva activitat acadèmica, que va deixar el 2005

gual

gual

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Gual es reincorporarà a l’IESE com a professor ordinari d’Economia a finals d’aquesta setmana, quan està previst que acabi les funcions com a president de CaixaBank, càrrec que ha ocupat des de juny del 2016. La integració de Bankia, que avui celebra l’última junta d’accionistes, a CaixaBank suposa la sortida de Gual, ja que el president no executiu de la nova entitat serà José Ignacio Goirigolzarri. De fet, està previst que a finals d’aquesta mateixa setmana es registri la fusió.

Gual es va unir al claustre de l’IESE el 1987, on va desenvolupar la seva activitat acadèmica fins el 2005, any en què es va incorporar al grup La Caixa. Abans d’assumir la presidència de CaixaBank, va ser economista en cap i director executiu de planificació estratègica i estudis d’aquest banc, i director general de planificació i desenvolupament estratègic de CriteriaCaixa.

Notícies relacionades

Actualment, entre altres càrrecs, Gual és membre del consell d’administració de Telefónica, vicepresident del Cercle d’Economia i membre dels patronats del Reial Institut Elcano i la Fundació Barcelona Mobile World Capital. Ha sigut conseller econòmic en la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers en la Comissió Europea a Brussel·les i membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement del Govern de Catalunya (CAREC).

Jordi Gual és doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i ‘research fellow’ del Center for Economic Policy Research (CEPR) de Londres. Ha publicat àmpliament sobre temes bancaris, integració europea, regulació i política de competència.