energia neta

Repsol s’uneix a un consorci europeu per a l’hidrogen verd

La companyia participa en el desenvolupament de la primera planta d’electrolitzadors alcalins de 100 MW a Europa

josu-jon-imaz-total-1

josu-jon-imaz-total-1

1
Es llegeix en minuts

Repsol s’ha afegit al projecte H24All, un consorci integrat per un total de 15 entitats, que acaba de presentar una sol·licitud de finançament dins de la convocatòria de l’European Green Deal per a un projecte d’hidrogen verd. L’objectiu és desenvolupar la primera planta d’electrolitzadors alcalins de 100 megawatts (MW) d’Europa, que es connectarà a un centre industrial de Repsol.

Amb aquest projecte, el consorci pretén aplanar el camí cap a una nova indústria de l’hidrogen més competitiva, basada en el coneixement i la innovació europea, mitjançant el desenvolupament, la construcció i l’operació d’un electrolitzador alcalí d’alta pressió de 100 MW.

A més, la sostenibilitat de la tecnologia desenvolupada es demostrarà en funcionament real, d’acord amb les necessitats dels usuaris finals i complint els requisits del mercat per a la producció competitiva d’hidrogen baix en carboni. Les entitats que formen part del consorci representen tota la cadena de valor de l’hidrogen i pertanyen a sis països (Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Noruega, Espanya i Turquia). Entre els socis s’inclouen centres de recerca, proveïdors de materials, empreses d’enginyeria especialitzades en electrolitzadors, indústries electrointensivas, empreses energètiques i del sector de l’automoció, universitats i associacions industrials.

Notícies relacionades

Durant el projecte H24All, els socis desenvoluparan i integraran en un temps rècord diferents solucions innovadores que, en conjunt, representaran un progrés significatiu pel que fa a tecnologies de producció d’hidrogen renovable . El projecte pretén, a més, demostrar la viabilitat d’un electrolitzador de gran escala, millorant la competitivitat d’aquesta tecnologia, mentre es redueix la inversió necessària per a la seva construcció, així com els costos d’operació, per arribar als 3 euros/kg d’hidrogen renovable.

Els resultats obtinguts per aquest projecte s’utilitzarien com a referència per validar una tecnologia innovadora i competitiva a escala precomercial. Repsol ha manifestat la seva intenció de liderar la producció d’hidrogen renovable a la península Ibèrica, per poder arribar a una producció equivalent a 400 MW el 2025. Actualment, la companyia és el consumidor més gran i productor d’hidrogen a Espanya.