DISTRIBUCIÓ

Mango difon la ubicació de les seves fàbriques com a exemple de transparència

El 94,6% de les plantes són a Àsia i l'Àfrica

mango-5

mango-5

1
Es llegeix en minuts

 Mango ha fet públic aquest dimecres la ubicació de les 822 fàbriques que han produït roba seva el 2020 –cap d’aquestes instal·lacions és propietat de l’empresa– i el resultat mostra que el 94,64% del total es troben a Àsia (79,70%) i l’Àfrica (9,12%).

L’empresa de moda ha qualificat la publicació d’aquesta informació com un exercici de transparència amb els seus clients i proveïdors, i també per donar resposta al «compromís adquirit amb CCOO Indústria en l’’Acord Bilateral Global per garantir les normes internacionals a la cadena de subministrament de Mango», ha informat la marca en un comunicat.

El país amb més fàbriques és la Xina, amb 242; seguit de Turquia (152), l’Índia (77) i el Vietnam (72), així com Bangladesh (61), el Pakistan (40), Birmània (33), Cambodja (23) i Indonèsia (3).

A l’Àfrica destaca el Marroc amb 68 fàbriques però també ha fet ús de cinc instal·lacions a Tunísia i dues a Egipte.

A Europa la marca catalana ha utilitzat 44 fàbriques, concentrades a Portugal (19) i Espanya (17), i també a Itàlia (2), Romania (2), Ucraïna (2), Bulgària (1) i Albània (1).

Notícies relacionades

Mango ha destacat que no posseeix cap fàbrica en propietat i cap treballa en exclusiva per a l’empresa i que aquesta llista s’actualitzarà unes dues vegades a l’any perquè algunes fàbriques s’utilitzen de «forma discontínua» en el temps en funció de les característiques del producte.

Amb la publicació d’aquesta llista, Mango també dona compliment als requeriments del Transparency Pledge Standard, que insta les marques a fer públic el nom, adreça i altres detalls de les fàbriques de producció.

Temes:

Mango