evolució dels mercats
Els més rics engrandeixen la seva fortuna després del confinament
Els milmilionaris incrementen la seva riquesa un 27,5%, fins a arribar als 8,7 bilions d'euros

zentauroepp54064607 la bolsa200710125347 /
Les grans fortunes van aprofitar el ral·li de les borses per incrementar la seva riquesa en un 27,5% entre el maig i el juliol, fins a aconseguir un nou màxim de 10,2 bilions de dòlars (8,7 bilions d’euros), després que l’impacte de la pandèmia i de les mesures de contenció implementades van fer caure un 6,6% el seu patrimoni entre el març del 2019 i l’abril del 2020, fins a 8 bilions de dòlars (6,8 bilions d’euros), segons un estudi elaborat per UBS i PricewaterhouseCoopers.
Així mateix, mentre que, en tot just unes setmanes entre el març i l’abril, coincidint amb la imposició de mesures de confinament i distanciament social, el nombre de milmilionaris va caure en 43 individus, fins a 2.058 grans fortunes, en els mesos següents la xifra va tornar a créixer amb força, fins a arribar a un nou rècord de 2.189 milmilionaris, per sobre dels 2.158 comptabilitzats el 2017.
Els autors de l’informe remarquen «la gran polarització» entre les fortunes dels més rics arran de l’impacte de la pandèmia, amb sectors com la indústria i la tecnologia, amb guanys del 44,4% i el 41,3%, respectivament, des de l’abril, com els més beneficiats per la recuperació en ‘V’ dels mercats, en contrast amb els increments del 12,8% i del 13,2% entre els serveis financers i el totxo.
En aquest sentit, entre el 2018 i els primers set mesos del 2020, la riquesa dels milmilionaris tecnològics va créixer un 42,5%, fins a 1,8 bilions de dòlars (1,5 bilions d’euros), impulsats pel ral·li de les accions del sector, mentre que els rics del sector sanitari van veure créixer el seu patrimoni un 50,3%, fins a 658.600 milions de dòlars (560.313 milions d’euros), davant la carrera per descobrir nous medicaments i les innovacions mèdiques.
Oci i serveis financers
En contrast, el conjunt de milmilionaris va veure créixer únicament un 19,1% la seva riquesa des del 2018, fins a 10,2 bilions de dòlars, amb un increment del 10% o menys en segments com l’oci, els serveis financers o l’immobiliari. «És un moment de canvis accelerats, reflectit en la polarització de fortunes dels milmilionaris», assenyala l’estudi, amb referència a la molt diferent evolució de les fortunes en funció dels sectors de procedència, amb aquells que estan «a la banda equivocada» de l’economia, de la tecnologia i de les tendències socials i mediambientals, que cada vegada són menys rics.
Notícies relacionades«La Covid-19 ha accelerat aquesta tendència dramàticament. Capejant la tempesta, els multimilionaris innovadors van poder avançar decisivament en l’augment de la seva riquesa, mentre que la d’altres va caure», adverteix l’estudi.
D’aquesta manera, els milmilionaris identificats en l’estudi com a innovadors i disruptors han vist créixer les seves fortunes una mitjana del 17% des del 2018, fins a 5,3 bilions de dòlars (4,5 bilions d’euros), mentre que els rics tradicionals han augmentat el seu patrimoni un 6% en el mateix període de temps, fins a 3,7 bilions de dòlars (3,1 bilions d’euros).
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola
- Paella "Imprescindible": els elogis al millor restaurant de Tarragona segons Tripadvisor
- Tribunals El jutge va eliminar el perfil de la víctima dels pederastes del Raval
- Entrevista Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura: «Tots els menjadors escolars haurien de tenir cuina pròpia»
- CONTEXT Amor lliure i responsable
- Prèvia del derbi català Un nou vídeo de l’atropellament massiu a Cornellà revela que la conductora ja havia arrossegat aficionats abans
- Pèrdua de potència Dos morts i 20 ferits al xocar un barco escola de l’Armada mexicana amb el pont de Brooklyn de Nova York
- Eurovisió 2025 Melody: «Em quedo amb l’amor de tots els països, tot i que de vegades prevalguin altres coses»
- "No et mata, però et treu la vida": tres dones posen rostre a la fibromiàlgia, la malaltia ‘invisible’
- La cita Sandro Rosell i els seus amics especials de presó: dos funcionaris, dos exinterns i un capellà