CONFLICTE LABORAL

Treballadors d'Acciona bloquegen l'entrada a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca

La plantilla subcontractada denuncia que se sent desemparada

Els empleats del primer torn de la planta esperen per entrar

acciona / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els treballadors d’Acciona  han bloquejat a les 05.00 hores d’aquest dilluns l’entrada a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca en protesta per l’ero  que afecta la totalitat de la plantilla, de 500 empleats. La protesta es produeix tres dies després del final sense acord de les negociacions. Els treballadors del primer torn de Nissan, que havien d’entrar a la fàbrica a les 06.00, esperen a la porta per poder entrar. «Sense solucions, no hi ha produccions», ha advertit Manuel Núñez, president del comitè d’empresa d’Acciona.

La plantilla subcontractada denuncia que se sent «desemparada» enmig d’un conflicte entre dues multinacionals i vol pressionar tant Nissan com Acciona perquè arribin a un acord que els permeti recuperar els seus llocs de treball.

«Des del primer minut l’únic que reivindiquem és treballar. Estem en una situació difícil d’entendre. Nissan hauria d’haver iniciat l’activitat el 24 d’agost i no ha pogut fer-ho pel conflicte amb Acciona. Acomiaden 500 persones quan aquí hi ha producció i treball. Sospitem que tot està orquestrat per les dues empreses», explica Núñez.

Segons els sindicats de la subcontractada, amb aquest conflicte Nissan pot oferir als seus treballadors, amb qui té un compromís de mantenir l’ocupació, els llocs de treball de la plantilla d’Acciona, empresa que per la seva part es limitarà a pagar les indemnitzacions mínimes pels acomiadaments.

Història del conflicte

Notícies relacionades

El contracte entre Acciona i Nissan, vigent fins al març del 2021, es va trencar després que la multinacional japonesa arribés a un acord que ajornava fins al desembre del 2021 el tancament de les tres plantes que té a Catalunya. Tot seguit, Acciona va presentar un ero per la plantilla que treballa realitzant serveis logístics a les plantes de Nissan de Zona Franca i Sant Andreu de la Barca. Després d’un mes de negociacions, el període de consultes de l’expedient va acabar divendres sense acord. Nissan va anunciar llavors que assumiria de forma definitiva el treball dels 500 empleats d’Acciona «internalitzant» les tasques que fins ara realitzava l’empresa subcontractada.

Tot i que havia de reprendre la producció a l’agost, la fàbrica de Zona Franca és en baixos nivells de producció en part perquè no compta amb el personal d’Acciona i Nissan encara està formant la seva plantilla en les tasques logístiques.

Temes:

Nissan ERO Acciona