conflicte industrial

Nissan internacionalitzarà els serveis que presta Acciona a Barcelona

Els treballadors de la subcontracta amenacen de bloquejar aquest dilluns la planta de la Zona Franca

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

1
Es llegeix en minuts

La direcció de Nissan Motor Ibérica ha afirmat aquest dissabte que Acciona, com a empresa subcontractada, ha rebutjat la proposta de subscriure un nou contracte fins al 31 de desembre de 2021 –finalitzant, així, sense acord el període de consultes per l’ero d’Acciona–, per la qual cosa es prepararà per internalitzar els seus serveis. Segons ha informat Nissan en un comunicat, mentre que la multinacional japonesa ha intentat arribar a un acord per solucionar la situació, «desafortunadament, aquesta proposta ha sigut rebutjada per la direcció d’Acciona».

«Lamentant molt la decisió d’Acciona, l’única opció viable per a Nissan és preparar-se per a la internalització dels serveis que fins al 10 d’agost de 2020 feia Acciona», ha conclòs.

En un comunicat, Nissan ha destacat que la companyia ha intentat arribar a punts de trobada amb la direcció d’Acciona per poder buscar una solució a tan difícil situació, oferint la possibilitat de subscriure un nou contracte amb durada fins a 31 desembre del 2021. Desafortunadament, aquesta proposta ha sigut rebutjada per la direccion d’Acciona, tancant, així, l’oportunitat d’arribar a una solució favorable per a les parts.

«Lamentant molt la decisió d’Acciona, l’única opció viable per a NMISA és preparar-se per a la internalització dels serveis que fins al 10 d’agost de 2020 ens venia deixant Acciona, i el seu contracte va ser injustament resolt per la seva part».

Guerra social dels treballadors

Notícies relacionades

Aquest mateix dissabte, els treballadors d’Acciona han avisat que, després que la direcció de l’empresa i Inspecció de Treball hagin donat per tancat el període de consultes, no existeix «cap altre camí que anar a la via judicial i donar inici a una guerra social». «Per això, per al pròxim dilluns 28, tota la plantilla d’Acciona a les 5 del matí en els torns de la fàbrica Nissan Zona Franca. ¡A parar la fàbrica!», han anunciat en un comunicat.

Nissan ha llançat diversos avisos sobre el seu compromís de fabricar vehicles a la planta de la Zona Franca de Barcelona pels problemes amb els seus proveïdors per reprendre la seva activitat. La firma preveu tancar la factoria al final del 2021, però tem que aquest tipus de conflicte pugui alterar els seus plans. La seva principal preocupació és Acciona, que li brindava serveis logístics a les seves instal·lacions i que planteja l’acomiadament del seu mig miler de treballadors després d’intentar renegociar el seu contracte.

Temes:

Nissan Acciona