Seguretat Social

El Govern aprova l'ingrés mínim retroactiu a l'1 de juny

Els que ho sol·licitin abans de l'1 de gener pròxim podran veure reconeguda la prestació des de mitjans d'any

El Consell de Ministres també ha adoptat canvis per agilitzar el pagament de l'ingrés mínim vital

GRAF2181. MADRID (ESPAÑA), 09/09/2020.- El Ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá, llega para comparecer este miércoles en la Comisión de Seguimiento del Pacto de Toledo, que aún tiene que cerrar sus recomendaciones al Gobierno para consensuar con los agentes sociales una reforma del sistema de pensiones que asegure su estabilidad financiera y social. EFE/Kiko Huesca

GRAF2181. MADRID (ESPAÑA), 09/09/2020.- El Ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá, llega para comparecer este miércoles en la Comisión de Seguimiento del Pacto de Toledo, que aún tiene que cerrar sus recomendaciones al Gobierno para consensuar con los agentes sociales una reforma del sistema de pensiones que asegure su estabilidad financiera y social. EFE/Kiko Huesca / Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una sèrie de modificacions en la normativa que regula l’ingrés mínim vital (IMV) per dotar d’agilitat la seva tramitació, «donant resposta en un menor termini de temps».

Així ho ha explicat la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha afegit que aquestes modificacions es completaran amb altres mesures en pròxims Consells de Ministres.

En concret, el Govern estendrà el període de retroactivitat, des del 15 de setembre fins al 31 de desembre, de manera que a totes les persones que sol·licitin la prestació abans de l’1 de gener pròxim se’ls aboni la prestació des de l’1 de juny, tal com ja va avançar el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá. Aquesta decisió ha sigut incorporada al reial decret llei de regulació del teletreball aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres.

El reial decret augmenta les competències de l’Institut Nacional de la Seguretat Social per portar a terme el reconeixement d’ofici de la prestació econòmica transitòria d’ingrés mínim vital durant el 2020, o habilitant la base de coordinació padronal de l’INE per a la confirmació de les sol·licituds quan coincideixin les dades aportades pel sol·licitant de la prestació.

El text també amplia el termini per resoldre i notificar les sol·licituds garantint la tramitació, eliminant el requisit d’estar donat d’alta en els serveis públics d’ocupació (SEPE) a l’hora de sol·licitar l’IMV, de manera que es pugui complimentar en els sis mesos següents.

Notícies relacionades

Així mateix, les modificacions aprovades permetran un encreuament de dades de l’Administració amb el padró perquè la informació s’autentifiqui de manera automàtica, eliminant un tràmit que dificulta l’entrega de documentació.

Montero ha afegit que es facilitarà que els beneficiaris actuals de rendes bàsiques de les comunitats autònomes «passin a ser-ho d’IMV, reconeixent així les resolucions de funcionaris autonòmics».