INSTITUCIONS

Canadell aposta per una «gran revolució tecnològica catalana» abocada al comerç exterior

La Cambra impulsa mesures de recolzament als autònoms per contrarestar els efectes de la pandèmia

image1

image1

1
Es llegeix en minuts

El president de la Cambra de Começ de Barcelona, Joan Canadell, ha apostat aquest dimarts per impulsar una «gran revolució tecnològica catalana», que es basi en l’emprenedoria, en els empresaris autònoms i al comerç exterior al marge d’Espanya.

Canadell ha remarcat durant una conferència al saló Biz Barcelona que «ara és el moment» de crear un nou model econòmic i aprofitar per trobar noves oportunitats durant la crisi del coronavirus, potenciant la internacionalització de les empreses. En aquest sentit, va exposar que el mercat mundial és «60 vegades més gran» que el del conjunt d’Espanya i ha recordat que en l’anterior crisi les companyies catalanes van veure que la solució passava per anar a vendre a fora.

Al seu parer, les empreses hauran d’emprendre i innovar per sobreviure en aquest xoc econòmic, «un dels grans actius de Catalunya», que ha assegurat que ha mostrat des de fa temps.

La Cambra ha posat en marxa un pla específic de recolzament als treballadors autònoms per contrarestar els efectes de la pandèmia. El pla, Cambra X Autònoms, planteja un conjunt de mesures especials d’acompanyament per al col·lectiu i han sigut presentades aquest dimarts en el marc del saló Biz Barcelona.

Notícies relacionades

El nou pla específic per al col·lectiu d’autònoms té dos vessants: un d’institucional amb l’objectiu de proposar mesures específiques per als reptes i problemàtiques dels autònoms; i un altre d’operatiu que treballarà per visibilitzar el sector, i adaptar i activar serveis i projectes d’acompanyament per a autònoms al si de la Cambra.

La Cambra ha proposat mantenir l’exoneració del 25% en les quotes a la Seguretat Social dels autònoms almenys fins a final d’any (l’octubre, novembre i desembre). Això beneficiaria 248.000 autònoms, el 45% dels autònoms de Catalunya. Globalment, les mesures de recolzament als autònoms se centren en ajuts fiscals i de finançament per capejar situacions de tancament o baixa activitat dels negocis. Entre les propostes, figura també la possibilitat de compensació de deutes entre administracions.