Turisme

El Regne Unit aconsella evitar els viatges a Espanya, incloses les illes Balears i les Canàries

Després d'imposar una quarantena de 14 dies, el Govern de Johnson recomana evitar els viatges a aquest país

zentauroepp54264167 aeropuerto200727143222

zentauroepp54264167 aeropuerto200727143222

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’imposar una quarantena de 14 dies a tots els viatgers que vagin des d’Espanya fins al Regne Unit, el Govern de Boris Johnson ha actualitzat aquest dilluns les seves recomanacions de viatge i ha aconsellat evitar tot viatge no essencial a Espanya, incloses les illes Canàries i les Balears, a causa dels «riscos» que suposa la situació de la pandèmia de coronavirus al país. «Aquest consell es fonamenta en les proves sobre l’augment de casos de Covid-19 a moltes regions, però particularment a l’Aragó, Navarra i Catalunya, que inclouen les ciutats de Saragossa, Pamplona i Barcelona», ha assenyalat l’Executiu britànic en el seu comunicat.

Notícies relacionades

Així, el Regne Unit «no aconsella als (turistes) que ja estan a Espanya que se’n vagin en aquests moments» i ha recomanat a aquests turistes que «segueixin els consells de les autoritats locals sobre com protegir-se millor a ells mateixos i a d’altres, inclosa qualsevol mesura que posin en marxa per controlar el virus», segons informa Europa Press. El Govern britànic ha recalcat, a més, que aquelles persones que tornin al país des d’Espanya hauran d’entrar en quarantena, si bé ha reiterat que la recomanació de viatge no suposa un consell per «escurçar» la visita. 

El comunicat ha sigut publicat hores després que l’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, assegurés que «ara com ara» la quarantena de catorze dies decretada per les autoritats afectava tot el territori nacional, excloent així corredors o excepcions amb les illes Canàries i les Balears. En declaracions a La Sexta, recollides per Europa Press, el diplomàtic va admetre que hi ha converses contínues tant amb els governs regionals com amb el central, però «ara com ara» la situació és la de la quarantena generalitzada per a totes les persones procedents d’Espanya.

Temes:

Turisme