DESPRÉS DE LA COVID-19

El petroli arriba al màxim des de març impulsat pel pla europeu de reactivació

A Nova York el barril de cru «light sweet» (WTI) per a entrega a l'agost va pujar un 2,8%, i va tancar a 41,96 dòlars l'últim dia de cotització

zentauroepp54155164 soc200718144519

zentauroepp54155164 soc200718144519 / Alex Recolons

1
Es llegeix en minuts

Els preus internacionals del petroli van pujar dimarts als màxims en quatre mesos i mig impulsats per l’acord de reactivació econòmica europeu i les expectatives que generen alguns projectes de vacunes contra el coronavirus, els dos elements favorables a una reactivació de la demanda.

A Nova York el barril de cru «light sweet» (WTI) per a entrega a l’agost va pujar un 2,8%, i va tancar a 41,96 dòlars l’últim dia de cotització. Per la seva part, a Londres, el barril de Brent del mar del Nord per a entrega al setembre va acabar en 44,32 dòlars, una alça del 2,4% sobre el tancament de dilluns.

Les alces es van donar encoratjades després que els 27 mandataris de la Unió Europea aconseguissin aquest dimarts un històric acord per superar els estralls del coronavirus amb un fons inèdit de 750.000 milions d’euros (840.000 milions de dòlars), basat en una mutualització del seu deute.

La pitjor recessió des de la guerra mundial

Els inversors van saludar el pacte per treure Europa «de la pitjor recessió des de la segona guerra mundial», va observar Bjørnar Tonhaugen, de Rystad Energy.

Aquest acord serà un «recolzament important per a les perspectives de demanda a mitjà termini» a l’«afavorir la reactivació del creixement econòmic» de la UE, va assenyalar.

El mercat espera una nova caiguda de les reserves nord-americanes de cru, que es coneixeran dimecres. Els analistes interrogats per l’agència Bloomberg esperen un descens de 2,2 milions de barrils (mb) i una caiguda dels estocs de gasolina de l’ordre d’1,5 mb.

Notícies relacionades

De tota manera, els inversors continuen entusiasmats pels resultats coneguts dilluns d’estudis clínics preliminars, però encoratjadors, de dos projectes de vacunes contra el coronavirus, un britànic i un altre xinès.

En els dos casos els projectes de vacuna van generar «una forta resposta immunitària» i són ben tolerats pels pacients

Temes:

Petroli