El Port de Barcelona serà la porta d'entrada a Europa d'un port asiàtic

La presidenta de l'entitat explica que el 70% de les importacions que arriben al recinte provenen d'aquest continent

zentauroepp52864782 vista a rea del  rea pif del puerto de barcelona que la ume 200709161245

zentauroepp52864782 vista a rea del rea pif del puerto de barcelona que la ume 200709161245 / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Port de Barcelona ultima una aliança amb un port asiàtic per fer d’aquesta infraestructura la seva porta d’entrada a Europa, per aquest motiu realitzarà inversions a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL).

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha explicat aquest dijous que una de les estratègies de l’entitat és «enfortir» els llaços amb Àsia, ja que el 70% de les importacions que arriben al recinte provenen d’aquest continent.

En aquest sentit, ha assegurat que estan «avançant molt» en aliances amb ports asiàtics i que, pròximament, anunciaran el nom d’un, que no ha volgut revelar i que utilitzarà el Port de Barcelona com a entrada de les seves mercaderies cap a Europa.

«Un port asiàtic invertirà en Barcelona en espai logístic per gestionar la mercaderia que prové d’aquest port», ha dit, i ha afegit que li agradaria tancar l’acord el 2020 i començar a operar el 2021.

Es tractaria d’un port ubicat en una economia que va molt bé i que és «molt sòlida, un projecte que, després, es podria repetir amb altres ports, ha dit.

La presidenta del Port de Barcelona ha recordat que l’entitat va patir una caiguda del 17,2% en el tràfic de mercaderies en els cinc primers mesos de l’any –un 11,7 % fins a l’abril– i un descens del 71,8% de passatgers a causa de la pandèmia del coronavirus.

Ha assegurat que aquesta situació ha tingut un «impacte important» i que aquests mesos sense creuers han suposat que el port deixi d’ingressar uns 11 milions d’euros.

Notícies relacionades

Conesa ha insistit, a més, que jugarà «totes les cartes» perquè la construcció del Museu Hermitage a la Nova Bocana de l’enclavament portuari, a la qual l’Ajuntament de Barcelona s’oposa, sigui una realitat.

El Port de Barcelona va presentar a mitjans de juny al·legacions a la negativa de l’ajuntament a la construcció del Museu Hermitage a la Nova Bocana de l’enclavament portuari: «Per nosaltres, el procés no està trencat».