MANIFESTACIÓ A SANT JOAN DESPÍ

Treballadors de Nissan tallen l'entrada a Barcelona per la B-23

Els obrers apel·len a Renault, membre de la mateixa aliança, a implicar-se en el conflicte laboral

zentauroepp53625450 nissan200602182251

zentauroepp53625450 nissan200602182251 / MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Efe

Centenars de treballadors de Nissan han tallat la carretera B-23 a l’altura de Sant Joan Despí (Baix Llobregat, Barcelona) en direcció a la capital catalana per protestar contra el tancament de les plantes anunciat per la multinacional japonesa.

Els treballadors s’han concentrat aquesta tarda davant d’un concessionari Renault (membre de la mateixa aliança que Nissan) d’Esplugues de Llobregat, i després d’empaperar i tirar ous a la façana de l’edifici han anat en manifestació fins a tallar l’autovia B-23.

El comitè d’empresa ha convocat la tercera mobilització des de l’anunci del tancament de les plantes de Barcelona davant d’un concessionari Renault per interpel·lar la marca francesa en el conflicte laboral.

Crida a Renault

En concret, els treballadors han reclamat al president de Renault Espanya i de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC), José Vicente de los Mozos, «que no es renti les mans», ja que la companyia francesa gestiona la zona d’Europa dins de l’aliança amb Nissan.

Els concentrats han empaperat el concessionari amb cartells amb lemes en contra del tancament de les plantes de Barcelona com «25.000 famílies en lluita», «Sense indústria no hi ha país», «Futur per a Nissan», «Renault, còmplice de Nissan», o amb els rostres de l’encarregat de desmantellar les plantes i antic director d’operacions, Frank Torres, i de De los Mozos.

Prop de 30.000 llocs de treball

Notícies relacionades

Els treballadors han tirat ous a la façana del concessionari, han entonat càntics com «¡si això no s’arregla, guerra, guerra, guerra!, «Nissan no es tanca» i han mostrat pancartes en contra de l’«harakiri» de la companyia al sector.

El tancament de les tres plantes de Nissan, ubicades a la Zona FrancaMontcada i Reixac Sant Andreu de la Barca, suposa l’acomiadament d’uns 3.000 treballadors directes i afecta 25.000 treballadors indirectes més.