automoció

El Govern demana a Nissan que no es precipiti en la seva decisió sobre Barcelona

La consellera d'Empresa i Coneixement sol·licita a l'empresa japonesa una «resposta clara i honesta» al pla de competitivitat dissenyat per a la planta

El fabricant d'automòbils insisteix que no pot assegurar el volum d'ocupació actual, a l'espera que la matriu reveli la seva proposta per a tot el món

fabrica-nissan-bcn-1

fabrica-nissan-bcn-1

1
Es llegeix en minuts
Efe

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha demanat a Nissan que doni «una resposta clara i honesta» al pla de competitivitat del sector impulsat pel Govern i el Ministeri d’Indústria i que no es precipiti en les seves decisions sobre la planta de Barcelona.

En resposta a una pregunta de JxCat en la sessió de control al Govern d’aquest dijous, Chacón ha revelat que en les successives reunions que ha mantingut amb els responsables de l’empresa s’ha trobat amb la mateixa resposta: «No hi ha decisions preses i el dia 28 s’informarà de quina és la situació econòmica del sector».

La direcció de Nissan a Barcelona va traslladar aquest dijous als sindicats que no pot assegurar el volum d’ocupació actual, a l’espera que la matriu faci públic el pròxim 28 de maig el seu pla estratègic per a les operacions a tot el món.

Chacón ha indicat que la voluntat del Govern sempre ha passat per tenir una «interlocució fluida» amb els responsables de l’empresa.

Notícies relacionades

Així mateix, ha revelat que portaran aquest divendres a la Comissió de Coordinació per a la Reactivació Econòmica el pla del Govern de recolzament a la indústria de la mobilitat i l’automoció, ja que s’ha d’«acompanyar» les empreses en la seva transició cap al vehicle elèctric per garantir «la competitivitat del sector, els seus llocs de treball i generar-ne de nous d’alta qualificació».

D’altra banda, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha afirmat que la decisió de cancel·lar l’edició d’aquest 2020 del Mobile World Congress amb motiu de la pandèmia del coronavirus va ser «encertada» malgrat les crítiques que va rebre en el seu moment.