comptes municipals

Maragall (ERC) proposa a Colau augmentar un 10% el deute de Barcelona aquest any

Per evitar una «retallada» d'uns 80 milions en el pressupost del consistori

Defensa mantenir i, si pot ser, augmentar el volum global d'inversió

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat al Govern municipal incrementar el deute municipal entre un 10% i un 12% aquest 2020 per evitar una «retallada» d’uns 80 milions en el pressupost.

En una trobada telemàtica amb la premsa aquest dimarts, el líder republicà ha defensat «mantenir les inversions i el pressupost acordat a través del deute i les transferències directes de l’Estat».

El regidor d’ERC Jordi Castellana ha afegit que s’ha «de lluitar» perquè el Govern central permeti utilitzar el romanent de 161 milions d’euros ja que, altrament, es podria debilitar la resposta pressupostària davant la crisi per la Covid-19.

ERC defensa mantenir i, si pot ser, augmentar el volum global d’inversió, i creu que es pot comptar amb el romanent, l’increment del deute i les transferències de l’Estat i de la UE.

Castellana ha afirmat que l’Ajuntament pot accedir fins a 700 milions de deute potencial sense afectar la solvència. «Per mantenir el pressupost acordat sense cap retallada podem endeutar-nos entre un 10% i un 12%», ha conclòs.

Notícies relacionades

A més, preveu que el marc polític, amb un Govern central amb el PSOE i Podem, és favorable per explorar aquesta via de finançament, i ha defensat que això permetria mantenir les inversions en rehabilitació, la lluita contra el canvi climàtic i l’increment del parc públic de vivenda.