PROPOSICIÓ NO DE LLEI

Podem demana prorrogar l'atur esgotat durant l'estat d'alarma

El partit morat demana allargar els subsidis caducats fins a dos mesos abans de l'emergència mentre entra en vigor l'ingrés mínim vital

cola-paro

cola-paro / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Unides Podem ha proposat en el Congrés prorrogar automàticament tot subsidi d’atur esgotat fins a dos mesos abans de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de coronavirus a l’espera de la posada en marxa de l’ingrés mínim vital (IMV) previst pel Govern per al mes de juny. En una proposició no de llei, el grup argumenta que l’actual situació de confinament impedeix sortir a buscar feina, una de les condicions requerides per sol·licitar un subsidi.

«¿En quina situació queden els treballadors a l’atur que, havent esgotat un subsidi durant la vigència de l’estat d’alarma, no poden accedir a cap altra ajuda mentre no s’aprovi definitivament l’IMV?», es pregunta la coalició en l’exposició de motius de la seva iniciativa, registrada pel seu portaveu laboral, Alberto Rodríguez.

Mateixa gestora

Notícies relacionades

La iniciativa reclama al Govern desenvolupar un mecanisme per prorrogar de forma automàtica tot subsidi d’atur esgotat en els dos mesos anteriors a l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per part de la mateixa entitat gestora que hagués reconegut el primer.

La proposta d’Unides Podem consisteix a estendre aquesta pròrroga fins a un mes després que es completin les etapes aprovades pel Govern en el seu Pla de Transició Cap a una Nova Normalitat, a fi de garantir que tots els beneficiaris comptin amb un termini mínim per buscar una nova ocupació.

Temes:

Atur Coronavirus