AMB CINC ESTRELLES A GOOGLE

«Si vaig ser capaç de superar la crisi del 2008, també podré amb aquesta»

Fran Cruz, propietari de l'oficina immobiliària CVM Pisos a l'eix de Fabra i Puig, preveu ajustaments de preus però una recuperació a final d'any

53281945 601

53281945 601 / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Professional de la venda immobiliària amb experiència acreditada, Fran Cruz afronta la reobertura comercial del pròxim 11 de maig amb relativa tranquil·litat. Durant un mes i mig de confinament, l’única activitat professional que ha fet han sigut lloguers i ha hagut d’aplicar un erto a la seva única empleada. Entorn d’un 10% dels arrendats han demanat una rebaixa de la mensualitat i en el seu paper de mediador ha avaluat en quins casos la petició era possible o empitjorava en excés la situació del propietari. Cruz va aconseguir per a la seva pròpia immobiliària CVM Pisos una rebaixa de la renda durant dos mesos.

En el retorn a l’activitat agraeix el paper del dinamitzador de l’eix comercial de Fabra i Puig, Jesús Mir. «Ha funcionat bé i ha facilitat molta informació per a la reobertura del negoci», explica Cruz. Des de la privilegiada situació de la seva oficina a peu de carrer, davant del popular bar La Esquinica, prepara ja la compra d’unes pantalles de metacrilat per a la taula i separar-se dels clients. «Costen uns 70 euros», explica sobre aquest símbol de la distància social que s’acosta. També utilitzarà guants i mascareta.

Notícies relacionades

Reconeix que amb el coronavirus la venda de vivenda s’ha bloquejat i que al 100% dels pisos habitats no es permeten les visites. Fins després de l’estiu la font d’ingressos principal serà el lloguer i alguna venda ja pactada i pendent d’escriptura. «El nombre de clients baixarà, els preus de lloguers els he retallat aquesta setmana ja el 15% i els de vivendes en venda també baixaran. Serà possible comprar bons pisos per poc més de 200.000 euros», assegura. «El propietari que pugui vendre, vendrà tot i que sigui per sota dels preus que esperava», afegeix. El 90% de les vendes les aconsegueix CVM Pisos en l’actualitat a través d’internet i té cinc estrelles a Google.

El barri ha sigut un dels més afectats per la pandèmia i s’ha encebat en la mort de les persones grans. Cruz preveu que es posin a la venda després de l’estiu més pisos, també de lloguer, per part dels familiars. Amb la caiguda de preus i l’oferta més gran, els compradors tornaran a aparèixer a final d’any, opina. Reconeix que la crisi econòmica és molt forta, però serà menor que les que ja va viure en el passat, el 92 i el 2008, la que va afectar directament el finançament. «Si vaig ser capaç de superar la crisi del 2008, també podré amb aquesta», explica.