DES D'AQUEST DILLUNS

El petit comerç obre entre la «incertesa» i la «desinformació» | FOTOGALERIA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els comerços de proximitat de fins a 400 metres quadrats, entre aquests, les perruqueries, poden obrir des d’aquest dilluns, 4 de maig, amb cita prèvia, amb atenció individual de clients i amb un horari d’atenció preferent per a majors de 65 anys, entre altres condicions.

La Confederació Espanyola de Comerç (CEC) ha valorat positivament la reobertura dels comerços de proximitat a partir d’aquest dilluns, malgrat la «incertesa i desinformació» sobre la mateixa, principalment amb els protocols de seguretat.

Notícies relacionades

«Avançar al màxim l’obertura i una evolució provincial de les fases eren dues de les principals peticions de la CEC, ja que permet que el petit comerç pugui anar obrint les seves portes en funció de l’evolució de la pandèmia a cada zona, sense haver d’esperar altres formats comercials on són més probables les aglomeracions i determinades províncies amb una evolució epidemiològica més lenta», ha ressaltat la confederació.

«No queden clars quins són els criteris objectius per passar d’una fase a altra, cosa que genera desconcert al no poder preveure l’adaptació del comerç i de la població», han afirmat des de la CEC, que, d’altra banda, denuncia que no hi ha prou epis disponibles per a públic i empreses, així com sistemes de control víric en els processos de venda i atenció als consumidors.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions