PER LES RESTRICCIONS VIGENTS

Només un 10% del comerç de Barcelona reprèn l'activitat

La plataforma Barcelona Comerç estima que a finals de setmana es podria assolir el 20% de botigues

El gruix important de negocis tenen previst obrir l'11 de maig

zentauroepp53312624 barcelona 04 05 2020  sociedad   este lunes habr a que hacer200504135600

zentauroepp53312624 barcelona 04 05 2020 sociedad este lunes habr a que hacer200504135600

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons les dades recollides en els 24 eixos comercials de proximitat integrats a Barcelona Comerç, aquest dilluns, 4 de maig, primer dia autoritzat d’obertura de botigues, un 10% del comerç dels eixos que havien sigut tancats des de l’inici de l’estat d’alarma han tornat a aixecar la persiana.

Les restriccions encara vigents i els requeriments de seguretat que són necessaris per oferir un servei segur han obligat molts establiments susceptibles d’haver obert avui sota la fórmula de cita prèvia a posposar fins a mitjan setmana la seva tornada a l’activitat, quan es preveu que es podria arribar al 20% d’establiments oberts (a més dels que ja han sigut oberts físicament durant totes aquestes setmanes).

En la majoria dels casos, tant els que han obert avui com els que ho faran en els pròxims dies, ho han fet amb els autònoms titulars de l’activitat.

La majoria esperaran l’11

El gruix important de negocis tenen previst obrir l’11 de maig.

Coincidint amb la tornada a l’activitat, Barcelona Comerç i els seus 24 eixos comercials han llançat avui la campanya ‘Ara et toca a tu’ per promoure entre els veïns de la ciutat la compra al comerç de proximitat del barri.

Comandes a domicili

Notícies relacionades

Així mateix, s’ha posat a disposició de les botigues de la ciutat integrades en el portal botiguesobertes.cat un servei de repartiment de comandes a domicili que cobreix les necessitats dels establiments que no oferien fins ara aquest servei o que, si el tenen, el necessiten reforçar.

 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions