Demanda al Govern

Foment recolza la proposta d'Aragonès d'un fons autonòmic anti-Covid-19

La patronal dirigida per Sánchez Llibre secunda que el Govern habiliti noves injeccions de recursos davant d'una caiguda històrica del PIB

zentauroepp51658423 sanchez llibre200110215917

zentauroepp51658423 sanchez llibre200110215917 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Foment del Treball ha manifestat públicament el recolzament a la proposta llançada aquest dijous pel vicepresident Pere Aragonès perquè el Govern habiliti un fons autonòmic mitjançant el qual injectar recursos públics per pal·liar els efectes econòmics del Covid-19. La patronal dirigida per Josep Sánchez Llibre ha considerat que és «important desenvolupar un pla de xoc potent i eficient» per poder mitigar i revertir la caiguda històrica que està vivint l’economia, tal com constaten les xifres d’evolució del PIB conegudes aquest mateix dijous. 

Foment ha secundat en un comunicat la proposta del vicepresident Aragonès, amb qui ha mostrat diferències anteriorment, especialment en matèria de pressió fiscal. El dirigent d’ERC ha sol·licitat al Govern una partida extraordinària de 4.000 milions d’euros perquè des de la Generalitat pugui fer front a les despeses de salut i inversió econòmica per pal·liar la propagació de la pandèmia. L’organització empresarial ha advocat per «mutualitzar, a través de les finances de l’Estat, la solidaritat i les accions amb les comunitats autònomes», segons ha expressat en la seva nota.