Empreses

Iberdrola llança una emissió de bons verds per 750 milions

L'elèctrica es converteix en la primera empresa espanyola en anar al mercat de deute des del coronavirus

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737 / LUIS TEJIDO

1
Es llegeix en minuts

Iberdrola ha llançat una emissió de bons verds, amb venciment a cinc anys, per un import inicial de 750 milions d’euros, en un context complex de mercat arran de la incertesa mundial generada per la pandèmia del coronavirus.

Els bons verds són un tipus de deute els fons del qual es destinen exclusivament a finançar o refinançar, en part o en la seva totalitat, projectes ‘verds’, és a dir, sostenibles, socialment responsables i amb un impacte positiu per al medi ambient. En aquest cas, Iberdrola destinarà els fons finançar i refinançar totalment o parcialment inversions renovables d’Espanya, Mèxic i Regne Unit, majoritàriament parcs eòlics terrestres.

Notícies relacionades

La demanda ha superat els 6.000 milions d’euros i el cupó ha quedat fixat en el 0,875 en un entorn de gran volatilitat als mercats financers. Amb aquesta operació, Iberdrola es converteix en la primera de les grans companyies espanyoles que duu a terme el repte d’anar al mercat de deute des que es va decretar l’estat d’alarma pel Covid-19.  L’emissió s’ha col·locat entre 227 inversors, principalment europeus i del Regne Unit.

La companyia que dirigeix Ignacio Sánchez-Galán ratifica el compromís amb la seva estratègia d’aconseguir que el seu passiu tingui format verd, d’acord amb l’aposta de la companyia per un mix energètic sota en emissions de carboni, liderant la inversió mundial en energies renovables. Fins ara, el grup ha emès prop d’11.000 milions en bons verds des que va tancar amb èxit la seva primera col·locació d’aquest tipus el 2014.

Temes:

Iberdrola