LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

Urkullu demana que cada autonomia decideixi quines activitats s'aturen pel coronavirus

El lehendakari critica que Sánchez anunciés la mesura sense informar abans els presidents autonòmics

mdedios52784681 13 03 2020 el lehendakari  i igo urkullu     el lehendakari 200315094241

mdedios52784681 13 03 2020 el lehendakari i igo urkullu el lehendakari 200315094241 / IREKIA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que cada comunitat autònoma pugui decidir quines activitats econòmiques són essencials i poden continuar, i quins han de parar la seva activitat a partir de demà per frenar l’expansió del coronavirus.

Sánchez va anunciar aquest dissabte que el Consell de Ministres aprovarà avui en una reunió extraordinària la paralització de totes les activitats no essencials des de dilluns com a «mesura excepcional» per frenar la pandèmia del Covid-19.

Notícies relacionades

Urkullu, partidari de mantenir la màxima activitat possible per evitar que l’economia entri en «coma», ha criticat que Sánchez anunciés aquest mesura sense haver-la comunicat abans als presidents de les comunitats autònomes, amb qui el cap de l’Executiu es reuneix aquest migdia per videoconferència.

Ahir a la nit, el lehendakari va enviar una carta a Sánchez en la qual li demana que tingui en compte «l’especificitat de l’economia productiva» de cada autonomia i permeti que cada regió pugui «concretar activitats i empreses que són auxiliars i necessàries per a l’activitat crítica previ coneixement del Govern espanyol».