04 juny 2020

Anar al contingut

Energia

Holaluz incrementa els seus ingressos un 39%, fins als 209 milions d'euros

La companyia celebra la seva primera junta d'accionistes de forma telemàtica pel coronavirus amb una alça de l'ebitda del 100%

Holaluz incrementa els seus ingressos un 39%, fins als 209 milions d'euros

RICARD CUGAT

Holaluz ha celebrat aquest dijous la primera junta d’accionistes de la seva història després de debutar a la borsa el novembre del 2019, una assemblea que ha hagut de ser telemàtica, per la crisi del coronavirus. En aquesta assemblea, la comercialitzadora catalana ha aprovat el tancament de l’exercici amb una alça de les vendes del 39%, fins a assolir la xifra de 208,81 milions d’euros.

Segons ha informat Holaluz en un comunicat, l’ebitda de la comercialitzadora catalana va créixer fins als 2,61 milions d’euros, fet que suposa un creixement del +100% respecte de l’any anterior. A més, durant aquesta primera cimera d’accionistes s’ha procedit al nomenament com a membre del Consell d’Administració de Geroa Pentsioak EPSV, representada per Virginia Oregui, que fins ara hi figurava a títol personal.

La cofundadora i presidenta executiva de la companyia, Carlota Pi, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats de la companyia, així com «pel recolzament dels accionistes i la confiança de tot l’equip d’Holaluz». Pi també ha comentat que davant la situació actual d’expansió del Covid-19, des d’Holaluz s’ha posat en marxa una sèrie de mesures que permetin «ser més a prop que mai dels nostres clients, així com per continuar assegurant el desenvolupament previst de la companyia».

Autoconsum

Amb una gran aposta per l’autoconsum, l’objectiu  de la comercialitzadora és aconseguir «un món que es mogui 100% gràcies a l’energia verda». La companyia espera assolir el milió de clients i les 50.000 instal·lacions fotovoltaiques per a finals del 2023.

Holaluz ha sigut la primera empresa elèctrica del mercat espanyol a avançar-se a la compensació simplificada llançant Holaluz Cloud, un sistema que permet descomptar de la factura de la llum l’energia sobrant que produeixen les plaques solars dels clients i que no es pot consumir en el moment.