pel coronavirus

Mercadona instal·larà mampares a les caixes per protegir la plantilla

La cadena de supermercats farà obligatori l'ús de guants, que repartirà a l'entrada

zentauroepp52911414 pantallas mercadona200324185656

zentauroepp52911414 pantallas mercadona200324185656 / Miguel Lorenzo

4
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Mercadona adoptarà noves mesures de seguretat a partir d’aquest dilluns amb motiu de l’alerta sanitària pel coronavirus, entre les quals es troben la instal·lació de mampares de metacrilat de protecció i separació, així com l’ús obligatori de guants per part dels clients, iguals que els que s’utilitzen a la secció de fruita i verdura, i que es dispensaran als accessos. El repartiment de guants ja ha sigut aquesta setmana habitual entre les firmes de supermercats i Mercadona ha volgut anar un pas més enllà i preservar els caixers amb una protecció extra davant de possibles clients infectats amb coronavirus. 

Fonts de Mercadona han destacat que aquestes mesures es prenen amb l’objectiu de «reforçar les mesures de seguretat i salut per a clients i treballadors» des del dilluns 23 de març. La instal·lació de les mampares es durà a terme de manera progressiva durant aquesta setmana.

La cadena, en aquests moments, ha establert unes recomanacions i mesures durant l’alerta sanitària pel Covid-19. Entre les quals, s’ha reduït de 9.00 a 19.00 hores, així com la instal·lació de gel desinfectant i paper perquè els usuaris puguin netejar el mànec del carro abans d’utilitzar-lo. Sobre aquestes mesures s’informa tant a través dels membres de la plantilla com per mitjà de cartelleria, megafonia i xarxes socials.

Entre les recomanacions hi ha: acudir només una persona a realitzar la compra (no en família, o amb nens o grups), i no acudir a realitzar la compra persones que formin part dels grups de risc com ara gent gran i persones amb malalties cròniques.

Com a novetat, la cadena ha indicat que majors, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris tindran «prioritat» per realitzar les seves compres.

Així mateix, continuen recomanant espaiar la compra al llarg del dia i no a l’hora d’obertura de l’establiment, perquè hi ha garantia de poder atendre tots els clients cada dia.

També demanen, per solidaritat, realitzar la compra amb agilitat i rapidesa i no emmagatzemar innecessàriament productes: ’El subministrament de productes de primera necessitat està més que garantit’ és una de les consignes que repeteixen per megafonia als supermercats. Així mateix, demanen pagar preferentment amb targeta i evitar l’ús de diners en efectiu. L’ideal és el pagament amb mòbil, per no haver de posar el dígit de control en cas de compres superiors a 20 euros. 

Igualment, es controlarà millor l’aforament dels supermercats i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre persones, ja que aquesta setmana s’han produït més aglomeracions de les desitjables a les seves botigues. La responsabilitat d’ordenar l’aforament interior de la botiga serà del responsable de l’establiment i, en el seu cas, de la persona o de l’agent de seguretat privada designat per ell.

Cada establiment tindrà concretat l’aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d’1 metre entre qualsevol persona. Així mateix, comptarà amb l’aforament màxim permès, complint la normativa de manera que no es permetrà l’accés una vegada complet l’aforament, mentre no abandonin l’establiment altres clients.

En la via pública d’accés a cada supermercat serà marcada una distància mínima d’1 metre per a les persones que esperin el seu torn d’entrada a les portes dels supermercats, que s’haurà de respectar per poder accedir-hi.

A l’interior del local, es garantirà la separació mínima d’un metre entre clients amb recomanacions del personal de l’establiment, amb el recolzament de cartells reforçant aquestes mesures, i també estaran marcats els límits d’1 metre al terra de la secció de peixateria i les línies de caixes.

Si bé, i atesa l’excepcionalitat de la situació, s’anirà adaptant a les circumstàncies canviants, modificacions que, si es duen a terme, seran comunicades en cada moment.

Segons han assegurat, les botigues continuaran proveïdes reforçant i garantint el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat, perquè els nostres clients puguin realitzar la seva compra diària. Amb l’objectiu de protegir la seguretat alimentària, no s’admetran, en cap cas i sota cap concepte, devolucions de producte.

Així mateix, Mercadona ha adoptat mesures internes per reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les quals es troba l’entrega per l’empresa dels estris d’higiene i prevenció necessaris, i l’adopció dels criteris específics respecte a la salut.

Notícies relacionades

Igualment, s’han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les instal·lacions amb serveis externs. També s’ha procedit a la instal·lació a cada supermercat de gel desinfectant i paper perquè els clients puguin procedir a la neteja del mànec del carro, reforçant la seva higiene.

«En aquests moments, i d’acord amb la situació excepcional en la qual està immersa el país, a Mercadona estem adoptant aquestes mesures excepcionals per col·laborar i fer front a aquesta crisi. Preguem als nostres clients la màxima col·laboració en el compliment de les esmentades mesures. Això passarà. Racionalitzem la por al Covid-19», han assenyalat.