Estat d'alarma

El Govern firma amb les operadores un acord per garantir la connectivitat

El telèfon d'atenció sanitària serà gratuït i s'ampliaran sense cost els serveis als usuaris

zentauroepp50446820 washington  united states   17 10 2019   nadia calvino  spai191019172043

zentauroepp50446820 washington united states 17 10 2019 nadia calvino spai191019172043 / ERIK S LESSER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha firmat un acord amb les principals operadores espanyoles – Cellnex, Euskaltel, MásMóvil, Orange, Telefónica, Vodafone i Aotec– per garantir la connectivitat, les capacitats d’operació i supervisió de les xarxes i l’agilitat de resposta davant d’incidents, especialment respecte a les xarxes que donen suport als serveis d’emergència durant el confinament a Espanya. 

Segons l’acord firmat avui, durant el període de durada de l’estat d’alarma les trucades realitzades al número d’atenció sanitària 061 seran gratuïtes per al client i igualment gratuïtes en interconnexió per als operadors, ja que cadascun d’ells assumirà els propis costos de xarxa.

A més, els operadors es comprometen a desenvolupar mesures especials per ampliar, sense cost addicional per a l’usuari, serveis associats als contractes de connectivitat de telefonia mòbil dels clients particulars, autònoms i petits negocis, sempre subjecte a un ús adequat del servei i que no es posi en risc la prestació general del servei.

Notícies relacionades

També es comprometen a mantenir actius els canals d’atenció als clients, a enriquir amb continguts addicionals els paquets audiovisuals que ofereixen als usuaris i a contribuir a les mesures que desenvolupi l’Administració per al foment de la feina a distància, l’ensenyament a distància i l’atenció sanitària remota.

L’acord també recorda la importància de fomentar l’ús responsable dels serveis de comunicacions perquè no es posi en risc la integritat de les xarxes, en particular, l’aplicació de les mesures legals contra el trànsit no permès i el trànsit irregular amb finalitats fraudulentes en comunicacions electròniques.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions